Pandeminin ilk günleriydi.

Tarihinde hiç böyle bir salgın yaşamamış olan milletimiz ne yapacağını şaşırmış durumdaydı.

Hizmet sektöründeki tüm işyerleri kapanmış, ekmek parasını gün kazanıp gün harcayanların hemen hepsi işsiz duruma düşmüştü.

Bu tür işyerlerinin kapalı olması nedeniyle milyonlarca insan bir anda kazançlarını kaybetmişti.

Hemen Belediyeler devreye girdi, bu durumda olan ve ihtiyacı olan insanlar için yardım toplamaya başladılar.

Belediyelerin, AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi İYİ Partilisi, HDP’lisi hemen aynı şeyleri yaptılar.

Bu arada hükümetimiz de vatandaşa İBAN numarası göndererek yardım toplamaya başladı.

 

***

Ancak bir süre sonra CHP’li Belediyeler başta olmak üzere muhalefet partilerine mensup belediyelerin yardım toplama yetkileri ellerinden alınarak, topladıkları paralara da el konuldu.

Bundan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi de de nasibini aldı hatta Büyükşehir’in el konular paraları hazineye bile devredildi.

Şimdi Büyükşehir o paraların peşinde.

Dolayısıyla o sıkıntılı dönemde Belediyelerin vatandaşlara yardım yapması engellendi.

 

***

Şimdi bakıyoruz aynı zihniyet Odunpazarı Belediye Meslisi’nde karşımıza çıktı.

Önceki akşam gerçekleştirilen Meclis’te tartışılan konulardan birisi de Kurban Bayramında Odunpazarı Belediyesi Aşevi tarafından kurbanlık kabulü, kurbanlık bedellerine ait şartlı bağışların kabulü; bunların kesimi ve bu bağışların aşevi aracılığı ile ihtiyaç sahipleri yararına kullanılması oldu.

Başkan Kurt, koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşlara ekonomik destek olmak isteyen Odunpazarı Belediyesi’nin aşevi için yıllardır kullanılan şartlı bağış hesapları bloke edildiğini hatırlatarak, “ Bizim Aşevi’miz 15 bin kişiye kadar sıcak yemek sunma kapasitesi olan bir dayanışma merkezi ve ayrı bir hesabı var. Bu hesap 2007’den beri açık. Vatandaşlarımız para yatırıp iyilik yapıyorlar. Çünkü biliyorlar ki o bağışlar, yoksul vatandaşlarımıza yardım olarak sunuluyor” dedi.

 

Başkan Kurt, hiç bir şekilde yoksullara yapılan yardımların engellenemeyeceğine de vurgu yaparak, gelinen noktada, vatandaşın kimin ne yaptığının, kimin samimi olduğunun görüldüğünün altını çizdi.

AKP’li üyelerin karşı oy kullanmasına rağmen, konu oy çokluğu ile kabul edildi de yardımlar engellenemedi.