Son zamanlarda CHP’li belediyelerin vatandaşlara yaptıkları yardımlar gündemi bir hayli meşgul ediyor.

Özellikle de pandemi sürecinde yapılan yardımlar.

Rutin yiyecek yardımlarının yanı sıra veresiye defteri kapatma, askıda fatura gibi çeşitli adlarla yapılan yardımlar vatandaşın da yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Zaten bu nedenledir ki bu yardımların yapılmasını engellemek için çeşitli yöntemler kullanılıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına bloke konup, sonradan da 1 milyon 600 bin TL parasının hazineye devredilmesi bunun bir örneği.

Yıllardır gerek Belediyeleri gerekse devlet eliyle vatandaşların yardıma alıştırılmalı ve bir yardım ekonomik oluşturulması bunun da oya çevrilmesi iktidar ve çevrelerini de rahatsız ediyor.

 

***

Seçim önceleri CHP gelirse yardımlarınızı keser söylemi de böylece hükmünü yitirmiş oldu.

Vatandaş gördü ki CHP gelince yardımlar kesilmiyor, üstelik daha da çeşitleniyor ve artıyor.

Eskişehir merkezindeki CHP belediyeleri de uzun süredir yardımlarını sürdürüyor.

Sadece gıda paketleri değil, üreticiye yönelik yardımları göz dolduruyor.

Odunpazarı Belediyesi’nin Arıköy’ü, solucan gübresi üretim tesisleri gibi, Tepebaşı Belediyesi’nin soğuk hava depoları, üretici eğitim projeleri gibi.

Büyükşehir’in fide dağıtımı.

Bunlar hep balık tutmayı öğreten projeler.

 

***

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı’nı kararlılıkla sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, odalar ve dernekler aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ediyor.  Bu kapsamda daha önce Berberler ve Kuaförler Odası, Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası, Emlakçılar Odası ve Sokak Müzisyenleri Derneği’ni aracılığıyla vatandaşlara destek olan Büyükşehir Belediyesi son olarak da Türkiye Şehit, Malulü Dul ve Yetimler Derneği’ne erzak desteğinde bulunuyor.

 

BİR ÖNEMLİ UYARI

 

Pandemi sürecinde kullanılan maske ve eldivenlerin gelişigüzel sokaklara, caddelere atılması yolunda çok sayıda uyarı yapılmıştı.

Ancak Porsuk Çayı üzerinde görülen maskeler, bu kadarına da pes dedirtiyor.

Bu konuda Eskişehir Kent Konseyi başkanı Nuray Akçasoy, bur uyarıda bulundu.

Korona virüs salgınına karşı hijyenin çok önemli olduğu bu süreçte, tüm dünya sağlık konusunda ciddi bir sınavdan geçerken, ilimizde duyarsız kişiler tarafından kullanılmış maske, eldiven ve mendil gibi hijyen malzemelerinin çöplükler yerine gelişigüzel olarak sokaklara, Porsuk nehrimize ve en çok toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılmasının toplum sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu hatırlatarak yerlere atılmaması konusunda çağrıda bulundu.