İçinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde, özellikle günlük çalışıp, günlük kazananların ekonomik anlamda çok daha zor şartlar altında oldukları malum.

Bu nedenle de çeşitli yardım kampanyaları düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığının açtığı yardım kampanyası devam ediyor.

Bu konuda çeşitli kamu kurumlarına yazılar gönderilerek, o kurum mensuplarının kampanyaya katılmaları ve dekontları da göndermeleri isteniyor.

Büyükşehir Belediyelerinin açtığı kampanyalar var.

Bu konuda İç İşleri Bakanlığı bir genelge yayınladı ve bu kampanyalar engellenmek isteniyor.

Oysa kim toplarsa toplasın, sonuçta belediyeler de bir kamu kurumudur, paranın gideceği yerler aynı.

 

***

Odunpazarı Belediyesi de bir dayanışma kampanya başlattı.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, 150 TL değerinde olan yardım paketlerinden alarak, ihtiyaç sahipleriyle dayanışma kampanyasına destek olabilecek. Nakdi yardımda bulanmak isteyenlerin de bilgi almak ve destek bulunmak için, (0 222) 217 13 00 numaralı telefonu arayabilecekleri belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi ayrıca, Aşevi ile de ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Tedbir çalışmaları kapsamında temizlik ve dezenfekte uygulamalarını sürdüren, vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yapan Odunpazarı Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları unutmadı.

Aşevi, vatandaşların evlerinden çıkmamaları için Aşevi’nden faydalanan 214 vatandaş ile bölgede yaşayan 65 yaş üstü dar gelirli aileler ve dezavantajlı guruplara erzak ve tek kullanımlık kaplarla 3 çeşit yemek ulaştırıyor. Titizlikle hazırlanan paketler, yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerinin adreslerine teslim ediliyor.

 

AF’TA OLUMLU GELİŞME

 

 

AKP ve MHP’nin birlikte hazırladığı af yasa tasarısında cinsel suçlar ile uyuşturucu suçları da kapsam içindeydi.

Ancak kamuoyundan gelen yoğun tepkiler, özellikle de kadın kuruluşlarının açıklamaları bu suçları kapsam dışına çıkarmaya yetti.

70 maddelik teklif, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Genel Kurulu’na Salı günü gelmesi beklenen tekliften 90 bin hükümlünün yararlanması öngörülüyor. Düzenlemede, cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları kapsam dışı bırakıldı.

Bu da bu konuda olumlu bir gelişme olarak kayda geçti.