Türkiye’yi son zamanlarda belki de en fazla gururlandıran haberdi bu.

Ben şahsen okuduğumda çok gururlandım.

“Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan ama 2011 yılında kapatılan Hıfsısıhha Enstitüsünün kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye’ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz göndererek, ücretini Atatürk’ün ödediği vurgusunu yaptılar.”

Bir Türk vatandaşı olarak büyük önder Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü, insani duygulara sahip, iyi bir lider olduğunu gözler önüne seriyor.

 Konu sosyal medyanın da gündeminde geniş yer buldu. Paylaşımcılar “Çin hükümetinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında kurduğu, Refik Saydam Hıfzısıhha Akademisi’nin, 1940 yılında kolera salgını için Çin’e gönderilen aşılardan para talep etmediği” bilgisine yer verdi.

 

BU ORTAMDA DAMI

DOLANDIRICILIK

 

Korona ile yatıp kalktığımız bu günlerde insanlar sağlığıyla, bir anlamda canıyla uğraşırken dolandırıcılar yine ortaya çıktı.

Bu sosyal medya dolandırıcılar için bulunmaz bir nimet olsa gerek ki, bu ortamı çok kullanıyorlar.

Vatandaşların da yatkınlığı yok değil hani.

Şimdi yeni bir yöntem geliştirmişler.

Duyarlı insanlar da bu dolandırıcılara karşı pozisyonlarını almış, birbirlerini uyarıyorlar.

Şöyle deniliyor.

“Tüm T.C vatandaşları CORONA virüsün yayılmaması için evde kaldığı süre günlük kişi başı 25TL devlet tarafından ödenecektir.

Tüm hak ve bilgiler için lütfen aşağıdaki linke tıklayın isim soy isim ve adres girmeniz yeterli olacaktır. Bu dolandırıcılık linkidir, sakın gelen linke de tıklamayın ve sayfada istenilen bilgileri girmeyin, büyük ihtimal banka bilgilerinizi vb. isterler girmeyin. Tanıdıklarınızla paylaşın çünkü her yerde dolanmaya başlamış.”

Bunları yapan insan olamaz herhalde.

Bu ortamda bile dolandırıcılığı niyetleniyorlar.