Her kriz döneminde bazı fırsatçılar ortaya çıkıyor. İstanbul Havaalanı’nda saldırı gerçekleştirilmiş, 36 kişi hayatını kaybetmişti. Olay esnasında taksiciler kısa mesafelere bile kişi başı 100 lira istemiş, böyle bir fırsatçılık yapılmıştı. Deprem döneminde şişe sular 5 liradan satılmıştı. Daha bunun gibi birçok örnek var. Şimdi de tüm dünyada koronavirüsü krizi yaşanırken, yine fırsatçılar hijyen ürünlerinde ve bakliyat ürünlerinde fahiş fiyatla ürün satıyorlar. Vatandaşların paniğini değerlendirip onları sömürmeye çalışanlara geçit vermemeliyiz. Fahiş fiyatta ürün satan firmaları gördüğümüzde ALO 175’i arayarak şikayette bulunmalı, bu tür vicdansızların önünü kesmeliyiz.

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARINA ÇAĞRI

Öte yandan Türkiye bu konuyu ne kadar ciddiye aldığını okulları tatil ederek, maçların seyircisiz oynanacağını duyurarak gösterdi. Belediyeler de bu konuda ciddi önlemler alıyor. Ancak okullarda ve Otogar’da ve diğer alanlarda yaşanan yığılmalarda acaba bu durum olumsuz sonuçlara yol açar mı diye de düşündürmüyor değil. Bir başka konu olan maçların seyircisiz oynanmasında ise de bazı problemler olabilir. Avrupa’da seyircisiz oynanacak bir maç öncesi binlerce vatandaş stat etrafında toplandı. Sevgili Eskişehirspor taraftarlarına çağrımdır. Bu önlemlerin alınmasının bir nedeni var. Halk sağlığını düşünüyorsak ve bu salgını önlemeyi istiyorsak, lütfen bu önlemlere saygı gösterelim. Lütfen Pazartesi günü stadyuma gitmeyin, Eskişehirspor’u desteklemenin tek yolu bu değil.

ESKİŞEHİR İŞ KONSEYİ KURULDU

Önceki gün Eskişehir İş Konseyi kuruldu. Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, Meslek Odaları, Eskişehir OSB, Sanayi Siteleri, İş İnsanları Dernekleri, Girişimci Kurulları, Gazetecilik Meslek Örgütlerini bir araya getiren Eskişehir İş Konseyi’ne kurum ve kuruluşların 48 Başkanı imza attı. Törende bir takım konuşmalar da yapıldı. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ‘‘Nerede Eskişehir adı varsa hepimiz o ismin altını doldurmak için oraya koşmalıyız’’ dedi. Başkanlar tarafından siyasi görüş ayrımı yapmadan herkesin Eskişehir tarafından çalışması istendi. Oradayken aklıma geçmişte yaşanan bir olay geldi. Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, federasyon başkanlığına aday olmuş, çok az bir oy farkı ile genel başkan olamamıştı. İşin garip tarafı ise Eskişehir’den oraya gidip oy kullanacak olan odalardan oy alamamıştı. Umarım kurulan bu iş konseyi ile ileride Eskişehir için elini taşın altına koyan herkese destek olur. Şehrin sorunlarının çözümü için ortak akıl ile çalışılır ve bu tarz olaylar yaşanmaz.