Eskişehir bir çok unvanının yanına bir de “Mutlu Şehir” unvanını ekledi.

Ve bu mutluluk bir ödülle de taçlandırıldı.

Eskişehir’de yaşamak bu gün çok sayıda insanın istediği bir durum.

Gerek şehir dışından gerekse yurt dışından gelen hemen her konuk, Eskişehir’in ne kadar güzel bir kent olduğunu, burada yaşamanın ayrı bir mutluluk olduğunu belirtiyorlar.

Huzur ortamı, güvenli şehir, yaşanabilir kent gibi kavramların hepsi Eskişehir için mevcut.

Bunu sağlayanlara Eskişehirlilerin minnet borcu vardır.

 

***

Mutlu şehir unvanı Attraction Star Awards 2020 yarışması kapsamında geldi.

Türkiye'nin en mutlu şehri Eskişehir seçildi.

Başkan Büyükerşen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu ödülü kazanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Şehirleşmenin artması ile beraber önemi bir kat daha artan 'Mutlu Şehircilik' kavramı Attraction Star Awards yarışmasında da konu başlıklarından birisi oldu. En mutlu ilçe de Antalya'nın Manavgat ilçesi oldu.

En Mutlu Şehir ödülünü alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Arslan, bu ödüle layık görülmekten Eskişehir olarak gurur duyduklarını ifade etti ve "Kıymetli Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'in daha önceden belli olan şehir dışı programı sebebiyle bu anlamlı geceye katılamadı. Sizlere saygı ve sevgilerini iletmek istiyorum. Mutlu, huzurlu, gururlu kent Eskişehir adına böyle bir ödülü almaktan dolayı gerçekten büyük gurur duyuyorum. Şehrimize bu anlamlı ödülü layık gören herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

***

Eskişehir’in mutlu şehir ödülünü aldığı bu günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Yaşam Memnuniyeti Araştırması" yayınladı.

Bu araştırmanın verilerine göre, mutlu olduğunu belirten erkeklerin oranı, 2018 yılında yüzde 49.6 düzeyindeyken, 2019 yılında yüzde 47.6'ya geriledi. Kadınlarda ise bu oran değişmeyerek yüzde 57.0 oldu.

Türkiye genelinde mutlu olduklarını ifade eden erkeklerin sayısı azalırken Eskişehir’in böyle bir ödülü alması ayrı bir anlam kazandı.