Anadolu Üniversitesi ülkenin en seçkin üniversitelerinden biri.

Eğitim ve öğretimin yanı sıra kent ile de sıkı ilişkiler içersine geçen üniversite yeni kurduğu birimlerle de ülkeye hizmet etmeye devam ediyor.

Bu yeni kurulan birimlerden Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi SODİGEM’in de müdürü olan Anadolu Üniversitesi Basın, İletişim ve Sosyal Medya’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eraslan, önceki gün Eskişehir’de görev yapan basın mensuplarıyla, Akademik Kulüp’te düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Levent hoca rektör yardımcılığı görevine daha yeni geldi.

Sorumluluk alanında basın olunca da yaptığı ilk işlerden biri Eskişehir medyasıyla bir araya gelmek oldu.

 

***

Daha önce SODİGEM ile ilgili yerel medyada çok sayıda haber çıktı.

Yapılan araştırmalar kamuoyuyla paylaşıldı.
Bunların büyük bölümünü bu birimlerin kurulmasında öncülük eden Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı yaptı.

Bazılarını ise Levent Eraslan gerçekleştirdi.

Eskişehir medyası ile gerçekleştirilen birliktelikte Türkiye’nin danışma merkezi konumuna gelen SODİGEM ile  Anadolu Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ANASAM) ve Medya Merkezi de gezildi.

Levent hoca, SODİGEM’e çok sayıda kamu kurumunun danışmanlık hizmeti almak için başvuru yaptığını belirtti.

 

***

Prof. Dr. Levent Eraslan, belirledikleri yeni motto hakkında da bilgi verdi.

Eraslan, “Sayın rektörümüzün talimatıyla mottomuzu, “Sunabildiğin Kadarsın” olarak belirledik. Durumsal değil, proaktif bir yapı sergileme amacındayız. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın ortaya koyduğu bir iletişim biçimi var. Biz de bu biçimi sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

Eskişehir basını hakkında da şunları söyledi.  

“Burada 1908 yılında Nimet gazetesi ile başlamış bir gelenek var. Eskişehir yerel medyası oldukça büyük ve değerlidir. Sizleri aile gibi görüyoruz. Çok büyük ve köklü gazetelerimiz var. Bu yüzden Anadolu Üniversitesi sizleri çok önemsiyor. Medya Merkezi’mizde sizlere bir yer tahsis edildi. Görünen şu ki siz bizim en büyük paydaşlarımızsınız. Sizlere kendimizi en iyi şekilde anlatmalıyız. Devletimizin sağladığı kaynaklarla kurulmuş, dünyanın her yerinde öğrencisi olan çok büyük bir sistemin merkezi bu kampüs. Sizlerin de katkılarıyla büyük projeler yapabiliriz.”

 

***

Biraz da ANASAM’dan söz edelim. Birim müdürü Dr. öğretim üyesi Deniz Turan’a yönetiminde ve genelde öğrencilerin görev yaptığı ANASAM Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli konulara ilişkin eğitim, araştırma ve bilimsel faaliyetlerde bulunuyor.

Merkezin çok sayıda hazırladığı kitap, broşür, kitapçıklar var.

Bir birim daha var ki, biz gazetecileri yakından ilgilendiriyor.

Sosyal medya ve dijital güvenlik alanında yaptığı çalışmalarla adından çokça söz ettiren Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne geçen basın mensupları olarak buradaki, Medya Merkezi Yerel Basın Ofisini de gezdik.