25 Ocak 2020 Cumartesi günü Saat 00.42 de Ay Kova burcundaki Güneş ile 4 derecede kavuşacak ve Yeniay doğacak.

 

Canlandırıcı bir enerji olan Yeniaylar, yeni hedefler, yeni niyetler belirlemek, yeni projelere başlamak için mükemmel zamanlardır.

 

Zodyak’ın on birinci evini yöneten Kova hava elementinin sabit nitelikli burcudur. Kova burcu özgürlüğü ve yüksek farkındalığı temsil eder.

Özgürlük, devrim,  eşitlik, adalet, yeni buluşlar, bilim, teknoloji, elektrik, elektronik, uzay, astronomi, astroloji, grupsal faaliyetler, organizasyonlar, arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız ile ilgili olaylar ve kavramlar Yeniay’ın enerjisi ile daha fazla gündemimizde yer alacak.

 

Yeniay horoskopunda Terazi burcu yükseliyor. Yönetici gezegeni Venüs Mars’a doksanlık, Jüpiter’e atmışlık açı kalıbıyla bağlanıyor.

Ay ve Güneş, Yeniayın yöneticisi Uranüs’e kare bağlantı içinde oluyor.

Belirsizlik, kaygı ve beklenmedik bir değişim getirebilir. Bazı ilişkileri koparmak, işleri değiştirmek isteyebilir, bazı fırsatları da kaçırabiliriz. Dolayısıyla, ailemiz, sevdiklerimiz ve arkadaşlarımızla çatışmalar ve zorluklar yaşayabiliriz.

 

Odaklanmış bir zihin ve istikrar geliştirdiğimiz takdirde, finans, başarı ve gerçek aşkı bulma şansı da elde edebiliriz. Dolayısıyla Koşulların bizi heyecanlandırıp, dürtüsel davranmamıza izin vermemeli, kendimizi disipline etmeli ve sorumluluklarımızı aksatmamalıyız.

Aynı zamanda kötü alışkanlıkları veya bağımlılıkları bırakmak için bu enerjiden faydalanabiliriz.

 

Dolunay diğer burçlarla birlikte Kova, Aslan, Akrep ve Boğaları daha fazla etkileyebilir.

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan)  Yeniay sosyal hayatınızı hareketlendiriyor. Ortak çalışmalar, arkadaş grupları içinde  yeni ve yaratıcı fikirlerinizi özgürce ortaya koyabilirsiniz. Yeniay enerjisi ile duygularınızı daha rahat ifade edebilir, ilişkilerinizdeki problem ve soruları çözüme kavuşturma fırsatı bulabilirsiniz. Hayatınızda ani değişen koşullar ne olursa olsun, değişim ve dönüşümlere açık olmalısınız.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Yeniay işiniz, kariyerinizle ilgili yenilikler getiriyor. Bu dönem iş, kariyer ve evlilik hayatınızda önemli bir dönüm noktasına gelebilirsiniz. Kariyerinizde ilerlemenize engel olan üstlerinizle sürtüşmeler yaşamanız mümkün olacağından, emeklilik, iş değişimi, tayin yada istifa etme düşüncelerine sıcak bakabilirsiniz. Bu dönem finansal konularınıza yeniden düzen ve organizasyon gerekebilir.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Yeniay hayatınızda Sizi geride bırakan sınırlamalar, kısıtlayıcı durumdan veya ortamdan aniden kopabilirsiniz. Felsefi bakış açınızı geliştirecek ve inanç biçiminizi sorgulatacak deneyimler yaşayabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz için sürpriz seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Bu dönem yakınlarınızın sorunlarına uzak kalabilir, kendi bireyselliğiniz daha önemli hale gelebilir.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Yeniay eşiniz, ortağınızla finansal konularda yaptığınız planların bozulmasına neden olabilir.

Kredi, borç, vergi, komisyon nafaka, miras gibi konularda hayatınızı tersine çevirebilecek şaşırtıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Geçmişte telore ettiğiniz bazı kısıtlayıcı olaylara karşı daha mücadeleci olacaksınız. Bu dönem partnerinizle daha derin paylaşımlar içinde olabilirsiniz.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) Karşıt burcunuzda doğacak Yeniay ilişkilerinizde aşırı beklenti içinde olmamanız konusunda uyarmakta. Değişim ihtiyacı duyacağınız bir dönemdesiniz. Hiç bir yere varamadığınız heyecanını yitirmiş birlikteliğinizi birden noktalayabilir, hiç vakit kaybetmeden kendinizi yeni bir aşkın içinde bulabilirsiniz. Bu dönem hayatınızla ilgili mevzularda dürtüsel kararlar almamaya çalışmalısınız.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Yeniay çalışma ve günlük yaşamınızda kendinizi daha fazla ifade etme ihtiyacı hissedeceksiniz. İş ve Çalışma ortamınızda görev organizasyonları, yeni düzenlemeler ile iş programlarınız yenilenebilir. Bu dönem yakın çevrenize karşı sorumluluklarınızı göz ardı edebilirsiniz. Sağlık, düzen ve beslenme alışkanlıklarınızı etraflıca gözden geçirebilir, yeniden düzenleyebilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Yeniay romantik aşk hayatınızı canlandırıyor. İlişkilerde değişim rüzgârları sizi de içine alabilir. Ani bir kararla sonlanmalar, kopuşlar yaşayabilir,  yeni bir romantik aşka yelken açabilirsiniz.

Ebeveynler çocuklarınızla ilişkileriniz de radikal değişikliklere tabi olabilirsiniz. yada yeniay sürpriz bir bebek de getirebilir. Duygu dünyanızda geliştirdiklerinizi yaratıcı yeteneklerinize yansıtabilirsiniz. 

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Yeniay eviniz ve aile hayatınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz yenilikleri ve değişimleri gündeme getiriyor. Bir yandan ailenizden bağımsız olmak isteyecek bir yandan da sorumluluklarınızı yerine getirmeye çalışacaksınız. Ev alımı, satımı, kiralama, taşınma, tadilat gibi girişimleriniz hız kazanabilir. Bu dönem aile büyüklerinizin gelişen aniden sağlık sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Yeniay görüşmeler, anlaşmalar, başvurular yapma, projeler ve teklifleri incelemeye alacağınız enerjiler veriyor. Kısa süreliğine İş yada özel amaçlı seyahate çıkabilirsiniz. Yeniay enerjisi ile kardeşleriniz yada yakın çevrenizin mali problemlerine alternatif çözüm yolları bulabilirsiniz. Bu dönem kafanıza koyduğunuz üst model bir elektronik ürünü yada arabayı aniden almaya kalkabilirsiniz.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Yeniay sahip olduğunuz malvarlıklarınızla ve parasal gelişmeleri gündeminize getiriyor. Risk almamanız gereken bir dönem maddi konularda ani kararlar almamalısınız. Yatırımlarınızı, harcamalarınızı ve bütçenizi gözden geçirerek yeni bir mali  plan hazırlığı yapabilirsiniz. Yeniay enerjisi ile özel yada aile ilişkilerinizde sizi üzen bazı meseleleri yada anlamsız kırgınlıkları sonlandırabilirsiniz.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Burcunuzda gerçekleşecek Yeniay kişisel alanlarda yapacağınız yenilikleri gündeminize getiriyor. Sıra dışı giyim, saç ve makyaj değişimleri yapabilir çevrenizde fark yaratabilirsiniz. Öncelik kendiniz olduğunuzu keşfedecek şimdiye kadar kendinizi mahrum ettiğiniz her yeniye sıcak bakacaksınız. Geçmiş deneyimlerinizden aldığınız dersler sayesinde yeni kararlarınızda daha özenli hareket edeceksiniz.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Yeniay içinizin derinliklerini görmenizi sağlayacak ve hayattan ne isteğinizin farkına varacaksınız. Kötü hissetmenize neden olan, insanları, duygularınızı ve bağımlısı olduğunuz alışkanlıklarınızı hayatınızdan tamamıyla çıkartabilirsiz. Bu dönem hayatınızla ilgili yapmak isteyip de yapamadığınız, ertelediğiniz her ne varsa önceliğiniz olması gerektiğine karar vereceksiniz.