10 Ocak 2020 Cuma günü Saat 22.22 de Yengeç burcundaki 20 derece Ay, Oğlak burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunayla beraber Gölgeli Ay tutulması meydana gelecek.

 

Ülkemizden izlenebilecek olan tutulma, Afrika’da, Avrupa ülkelerinde, Avustralya'da ve Asya’dan da bu göksel olayı görmek mümkün olacak.

 

Su elementli Yengeç burcu, duygularımızı kontrol eder. Ayrıca, kişisel yaşamlarımızdan, evdeki atmosferden ve hane halkının ilişkilerinden sorumludur. 

 

Tutulmada hem ev ile alakalı (satın alma, satış, tamir vb.) Hem de evde yaşayanlarla (ebeveynler, her şeyden önce anne, diğer akrabalar ve sıklıkla evde kalanlar) ilgili olaylar olabilir.  Tutulma, sevdiklerinizle ilişkilerimizi etkileyebileceği gibi ekonomi, mal, arsa konularına acil çözümler ortaya koymamız gerekebilir.

 

 

Tutulma horoskopunda Başak burcu yükseliyor. Yöneticisi Merkür-Satürn ve Plüton, Güneş ile Oğlak burcun dizilimin de Ay’a karşıtlık veriyor. Tutulma yaşamın tüm karmaşasını hayatlarımıza taşıyabilir ve zorluklara neden olabilir.

 

Bu tutulma ile yeni büyüme döngülerinin önünü açmak için yaşamımızdaki eski yapıları ortadan kaldırmak isteyebiliriz veya mevcut durumumuzun tamamen elden geçirilmesi gerekebilir. Ayrıca, kendi kendimizi güçlendirme yolculuğuna başlayabilir ve iş konularında daha fazla deneyim kazanabiliriz.

 

Toplumsal olarak kadınlarla ilgili olaylar, ünlü bir kadının yaşamını yitirmesi, politikacılar, iş adamları veya yüksek rütbeli kişilere yönelik talihsizlikler gerçekleşebilir.

Siyasi huzursuzluk, ekonomik durgunluk, alım gücünde gözle görülür bir düşüş, doğal kaynaklar endüstrisinde, bankacılık sisteminde, yerel yönetimlerde ve dünya liderlerinde önemli değişiklikler olabilir. Akabinde protesto ve ayaklanmalar gerçekleşebilir.

 

Doğal afetler, Soğuk hava şartları, patlamalar ve toplu ölümler yılın ilk altı ayına damgasını vuracak konulardır.

Bu zamanda duyguları kontrol etmek zor olacak. Dolayısıyla kalabalık yerlerden uzak durmaya çalışmalı, mitinglere ve gösterilere katılmamaya özen göstermeliyiz.

 

 

Mide, sindirim sistemi ve göğüs bölgesini kapsayan sağlık problemlerine, Tansiyon, kemik ve dizlerimize gereken hassasiyeti göstermeliyiz.

Bu tutulmada özellikle 15–25 derece arasında öncü burçlar Yengeç, Terazi, Oğlak ve Koç burcunda kişisel gezegen ve yükselenleri olanlar en çok etkiyi hissedeceklerdir

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, kariyer, iş ve sosyal konumunuzu yeniden gözden geçirebilir ve  yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Hayatınızda yeni bir döneme başlamak, yeni bir sayfa açmak isteyebilirsiniz. Evlenmek-boşanma, emeklilik iş değişimi şehir değişimi gibi dönüm noktalarına gelebilirsiniz. Aile bireylerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, yaşamınızda  engel ve blokajlara sebep olan duygu ve inançlarınızı bir süzgeçten geçirerek hayata bakış açınızı ve tavrınızı değiştirebilirsiniz. Tatil, eğitim ve iş amaçlı beklenmedik yolculuklara çıkabilirsiniz. Ticari, konular, sözleşmeler, hukuksal ve devlet kurumlarıyla ilgili işlerinizde sonuçlanmalar gerçekleşebilir. 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, ciddi çaba sarf ettiğiniz  çalışmaların ve gayretlerinizin karşılığını tutulma enerjisi ile alabilirsiniz.

Bu dönem en sık gündeme gelen sorunlarınızı ve yaşamınızda size yük olan birçok konuyu değiştirme fırsatı bulabilirsiniz. Ortak gelirler, miras, nafaka vergi, kredi, faiz gibi finansal kavramlarda önemli gelişmeler  kaydedebilirsiniz.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, tutulma ile yaşam yolunuzu yeniden belirleyebilirsiniz. Eşiniz, ortağınız ve aile ilişkilerinizde anlayış, güven ve sevgi, bağlarınızı güçlendirebilirsiniz. Yeni aşklar, evlilikler, ortaklıklar ve ayrılıklar ile bazı Yengeçlerin kaderleri değişime uğrayabilir. Mali konularda adımlarınızı geleceğe yönelik atmalısınız.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos)  Sevgili Aslanlar, günlük rutinleriniz, çalışma koşullarınız ve alışkanlıklarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz. Hayallerinizi hedeflere çevirme ve gerçekleştirme konusunda önemli gelişmeler sağlayabilirsiniz. Sizi yoran ve güven vermeyen ilişkileri sonlandırırken, sağlığınızı geliştirici yeni bir beslenme ve spor programına adım atabilirsiniz.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, tutulma ile hem beklenti ve ihtiyaçlarınıza karşılık bulabilir hem de ekonomik açıdan rahatlama sağlayabilirsiniz. Romantizm ve sevgi paylaşımlarınızı anlamlı kılacak önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Çocuklarınızın geleceği ile ilgili kararlar alabilirsiniz.

Hamilelik, doğum gibi sevindirici gelişmeler gündeme gelebilir.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, aileniz, aile büyüklerinizle ilgili konularda yenilik ve gelişmeler söz konusu olabilir. Gayrimenkul alım-satımı, ev değişikliği, evinizde tadilat işleriyle uğraşlar verebilirsiniz. Yaşam koşullarınızı ve aile bütçenizi geliştirici tedbirler alabilirsiniz. Tutulma ile kariyer planlarınıza dair beklediğiniz değişimler gerçekleşebilir.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, sözlü yazılı ve gelip-gitmeli iletişim trafiğiniz hızlanıyor. İletişim tarzlarınızdaki netlik,  hedeflerinizde başarı elde etmenize yardımcı olabilir. İş bağlantıları, eğitim konuları ve elden ulaştırmanız gereken dosya evrak işlemleriniz için kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizle daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, finansal kaynaklarınız ve güvenliğinizi geliştirebileceğiniz şanslı bir dönemdesiniz. Romantik ve sosyal buluşmalarınızı geliştirici koşullar oluşabilir. Bütçeniz ve mali durumuz ile ilgili önceliklerinizi saptayarak kendinize yeni bir yol haritası çizebilirsiniz. Tutulma enerjisi ile proje ve girişim fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, Yenilenme ve değişim yaşayacağınız bir dönemdesiniz. Hedefinize en verimli ve en etkili bir biçimde erişebileceğiniz bir plan hazırlayabilirsiniz. İş, ilişkiler ve finansal konularda yeni kararlar alabilir, hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Fiziksel görünümünüzü daha fazla ön plana çıkaracak değişimler yapabilirsiniz.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, İç huzur, barış, şifa ve ruhsal bir vizyon arayışı için yalnız kalabileceğiniz bir dönem. Hesapta olmayan gelişmeler bazı sırları açığa çıkarabilir. Zihninizdeki ve yaşamınızdaki sizi yoran fazlalıkları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. hobi edinebilir, dua, meditasyon ve yoga gibi çalışmalar yaparak enerjinizi yükseltebilirsiniz.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, geleceğe yönelik arzu ve hayallerinizle ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem daha heyecanlı gelişmelerle hayatınız hareketlenebilir. Yeni tanışmalar, yeni arkadaşlıklar ve aşklar gelişebilir. Arkadaşlarınız aracılığı ile iş fırsatları elde edebilirsiniz. Telefon, otomobil, motor ve elektronik eşyalar satın alabilirsiniz.