Toplumun çalışan hemen her kesimi sıkıntılı.

Çalışanlara ve emeklilere yeni yılda verilen zam evlere şenlik.

Verilen zamlar zaten çeşitli ürünlere yapılan zamlarla geri alınmıştı, dolayısıyla hem çalışanın hem emeklinin eli boş kaldı.

Esnaf kesiminin de sıkıntılar içinde olduğunu biliyoruz.

Örneğin dün gazetemizde de yer aldığı gibi, kamyoncu esnafı günlerdir sesini duyurmaya çalışıyor.

Taşıyıcılar Kooperatifine giderek kamyoncu esnafıyla görüşen CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, onların dertlerini dinledi.

Gerçekten de kamyoncu yük değil dert taşıyor.

 

***

Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Başkan Süleyman Yenipunar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve kamyoncu esnafıyla bir araya gelen Süllü, sektörün kendine özgü sorunlarıyla boğuşarak evlerine ekmek götürebilmek için saatlerce direksiyon sallayan, ancak para kazanamayan taşıyıcıların sırtına,  Dijital takograf uygulaması ile bir yük daha yüklendiğini söyledi.

Süllü ayrıca, krizin etkisi, artan mazot fiyatları ve zorlu rekabet koşullarıyla mücadele veren esnafın sorunlarını çözmek için, iktidar hiçbir düzenleme yapmazken taşıyıcıların gösterdiği tepkiyi de haklı bulduğunu belirtti ve kamyoncuların sorunlarının çözümü için TBMM’de takipçi olacağını da söyledi.

 

***

Beylikova’dan da çiftçilerin sıkıntıda olduğunu belirten bir haber geldi.  

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığından gelen icra kağıtları çiftçileri şaşırttı.

2015 yılında kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına otomatik kayıt yaptırılan çiftçilere 4 yıllık aidat borcu çıkartıldı. Ziraat Odasına kayıtlı bütün çiftçilerin başkanlığa kayıt yapıldığı, bazı çiftçilere aidatları ödeme konusunda uyarı tebligatı gönderirken bir kısmını da icraya verdi.

Çiftçiler “Burası kurulduğunda bizi otomatik kaydettiler. Şimdi aidat parası istiyorlar. Bu zamana kadar bizim tarlalardan defalarca su motorlarımız çalındı. Kimse zararımızı karşılamadı. Şimdi arkadaşlarımızın bir çoğu icraya verildi. Bize ödeme emri gönderildi. Üyelikten çıkmak istiyoruz, ona da izin vermiyorlar. Çiftçi olarak zaten zor durumdayız. Bir de bu durumla karşılaştık. Büyüklerimizden bu işin çözümü için yardım bekliyoruz” dediler.