Son zamanlarda her kadın cinayeti ülke genelinde tepki gördü, kamuoyunu günlerce meşgul etti.

Ancak Eskişehir’deki Ayşe Tuğba Aslan cinayeti tehlikenin bir başka boyutunu da gündeme taşıdı.

Yaz aylarında yine Türkiye’yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetinden sonra en ses getiren bir başka kadın cinayeti olan Eskişehir’deki durum, biraz da CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in ısrarlı takibi sonucunda bazı gerçeklerin de ortaya çıkmasını sağladı.

Örneğin uzlaştırma konusu.

Yasalarda bu gibi durumlarda uzlaştırmanın yasaklanmasına rağmen Ayşe Tuğba Arslan olayında uzlaştırma yönüne gidildiği ifade edildi.

 

***

Konu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de gündemine girdi.

“Adalet sessiz kalamaz” dedi.

Adalet Bakanı Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Aile Hukuku Çalıştayı"nda bu konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

"Bir ilimizde defalarca kolluğa, emniyete, yargıya ve ilgili kurumlara ihbar ve şikayette bulunmasına rağmen ve tüm hikayesi bütün birimlerce bilinmesine rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Bir kadının yaşam hakkı feryat figanlar arasında gasp edildi. Herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Ayşe Tuğba Arslan, bugün aramızda olabilirdi. Onun gibi nice kadınlar, anneler, eşler aramızda olabilirdi. 'Bu can kurtarılabilirdi' dediğimiz nice canlar zalimce cinayetlere kurban gitti. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama HSK tarafından denetlenmektedir. Bu konuda yargısal boyutuyla da en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır."

Evet Sayın Bakan, artık kadın cinayetleri son bulmalı diyoruz.

Bakanlığınız ve dahi tüm yetkililer nasıl önlemler alacaksanız alın artık.

Alın ki bir daha bu gibi olaylar yaşanmasın.