TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 yıl bütçesi görüşülürken renkli ve hareketli zamanlar da yaşandı.

Muhalefet görevini üstlenen CHP’liler bütçe görüşmelerine pankartlı gösterileriyle damgalarını vurdular.

En ilginci ise Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın hemen her toplantıda “Bakın burası çok önemli” diyerek altını çizdiği konuları anlatmasına vurgu yaparak, “Bakın burası çok daha önemli” yazan pankart idi.

Bu pankartta, esnafın, çiftçinin ve sokakların durumuna dikkat çekilerek, soy yapılan elektrik, doğalgaz zamlarına da gönderme yapılıyordu.

 

***

Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li milletvekilleri demir yolu kazaları ve hayatını kaybeden vatandaşların bulunduğu dövizleri Bakan Turhan'a göstererek Bakan'ı protesto etmeleri de bir hayli dikkat çekti.

Ne yapsın muhalefet sesini bu şekilde duyurmaya çalıştı.

Pankartlı protestolar sırasında bir AKP’li milletvekilinin “Vatandaş halinden çok memnun” şeklindeki açıklamaları ise yaygın medyada gündem oldu.

İktidar yanlısı olmayan televizyonlarda hemen her gün sokakta vatandaşa tutulan mikrofonlarda vatandaşın hiç de halinden memnunmuş gibi görünmüyor.

Doğalgaz, elektrik zamları son bir aydır kendini hissettirmeye başladı vatandaşa.

Neredeyse iki katına katlanan faturalan, önümüzdeki kış aylarında daha artarak gelecek, belki daha önce ödenenin 3-4 katına çıkacak.

Bakalım o halinden memnun vatandaş o zaman ne yapacak?