14 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 00.08 de 20 derece Koç burcundaki Ay ve Terazi burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay meydana gelecek.

 

Dolunaylar, hayatımızdaki karşıtlıkları yada kutuplaşmaları vurgular ve etkisi iki hafta sürer. Bir önceki Yeniayla alakalı olan yeni başlangıçların, atılan tohumların ürününü toplamaya başladığımız hasat zamanlarını temsil eder.

 

Koç-Terazi aksı, ben ve biz kimlik ekseni olarak tanımladığımız Zodyak’ın ilk eksenidir. Koç’un artan enerjisiyle başlattığı eylemleri, Terazi herhangi bir çatışmadan kaçınan ilkesiyle tamamlamaya çalışır.

 

 

Dolunay horoskopunda Yengeç burcu yükseliyor. Ay, olumsuz etkili sabit yıldız, Baten Kaitos ile kavuşmakta Satürn kavuşumlu Plüton aynı derece Ay ve Güneşe (T) kare açı kalıbıyla bağlanmakta.

 

İş, aile veya ikili ilişkilerimizde baskıcı koşullarla zorlanmalar yaşamamız mümkün. Hedef ve planlarımızda otorite çatışmaları ve manipülatif tutumlarla çatışmalar söz konusu olabilir. Yaşam tarzımız ve duygularımız da önemli ölçüde değişime uğrayabilir.

 

Jüpiter ise aynı derecede Ay ve Güneşe uyumluluğu ile Çözüme odaklı enerjiler sağlayacak. Hedeflerimize giden yolda sorunları, yıpratıcı tutumları ve koşulları ortadan kaldırma fırsatı tanıyacak.

 

Dolunay Horoskopunda bir başka önemli etkileşim Venüs- Uranüs karşıtlığının etkili olmasıdır. Arkadaş, gruplar, evlilik veya yakın ilişkilerde zorluklara neden olabilir.

 

Ayrıca finansal konularda beklenmeyen zorluklar, ani kayıplar ve abartılı harcamalardan yaklaşık iki hafta boyunca uzak durmalıyız.

 

Koç burcu vücudumuzda kan, baş bölgesi, gözler ve baştaki organlar ile ilişkilidir. Bu dönem, tansiyon, baş ağrıları, migren, beyin kanaması, felç, gibi ani gelişebilecek sağlık sorunlarına dikkat çekebilir.

 

Dolunay diğer burçlarla birlikte Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak burçlarını daha fazla etkileyebilir.

 

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, Dolunay birinci evinizde gerçekleşiyor. Başlatılan işler,  insiyatif, kişisel ve manevi gelişime ilişkin içsel değişikliklerin yanı sıra görünüm ve davranış tarzınız, imajınızın tamamlanmasına katkı sağlayacak konuları ön plana çıkıyor.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, Dolunay on ikinci evinizde gerçekleşiyor. Sırlar, yalnızlık, manevi anlamlar, bilinçdışı, ezoterik, psikoloji, inanç, soyutlama arayışında yaratıcı bir süreç getiriyor. Keşif gezileri, hastane işleri, gizli çalışmalar gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, Dolunay on birinci evinizde gerçekleşiyor. Özverilik, fikirleriniz, arkadaşlarla ilişkiler, kamu dernekleri, ilgilendiğiniz gruplar, sosyal yaşamınız, geleceğinizi nasıl gördüğünüz ve nasıl hayal ettiğiniz gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, Dolunay onuncu evinizde gerçekleşiyor. Hedefler, başarı, sorumluluk, kariyer, mesleki gelişim, terfi, statü değişiklikleri, aile hayatı, sosyal durumda değişiklik ve otorite figürleri ile ilgili konuları  ön plana çıkarıyor.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos)  Sevgili Aslanlar, Dolunay dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor. Yurtdışı veya uzun mesafeli seyahatler, yeni bilgiler, gayrı resmi statü, dünya görüşünün genişlemesi, sosyal faaliyet, uzak akrabalar ile temaslar gibi konuları  ön plana çıkarıyor.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, Dolunay sekizinci evinizde gerçekleşiyor. Diğer insanların para ve kaynaklarının konuları, banka, vergi, sigorta kuruluşları, borç, miras, acil işler, risk durumları, bilinç dönüşümü ve enerji çalışmaları gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, Dolunay karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Partnerinizle ile ilişkileriniz, olası her türlü ortaklık ve ayrılma, iş ilişkilerinin güçlendirilmesi, anlaşmalar, anlaşmazlıklar, olası mahkeme dava konularında çözümleri ön plana çıkarıyor.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, Dolunay

altıncı evinizde gerçekleşiyor.  İş ve ev değişiklikleri, hizmet, bağlılık, işe alınan personel, sağlık konuları ile evcil hayvanlar, rutin işler, yaşam, yükümlülükleri ile ilgili kararlar almanız gereken koşulları ön plana çıkarıyor.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, Dolunay

beşinci evinizde gerçekleşiyor. Projelerinizden herhangi birinin sonuçlanması, yaratıcı süreçler, iş dünyanızda değişiklikler, çocuklar ile ilgili değişiklikler, romantik ilişkiler, eğlence, genel etkinlikler, tatil konularını ön plana çıkarıyor.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, Dolunay

dördüncü evinizde gerçekleşiyor. Emlak, ev, aile, akrabalar, nakil ve vize konularındaki değişiklikler, realitenizdeki, etrafınızdaki alandaki değişiklikler ve Ebeveynleriniz ile ilgili sorumluluklarınızı ön plana çıkarıyor.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, Dolunay üçüncü evinizde gerçekleşiyor. Eğitim süreci, kardeşler, meslektaşlar tanıdıkların yanı sıra araçlar, yollar ve yolculuklar, bilgisayarlar, otomobil, iletişim, evrak işleri, entelektüel faaliyetlerle ilgili değişiklikleri ön plana çıkarıyor.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, Dolunay ikinci evinizde gerçekleşiyor. Finansal şartlar ve maddi kaynaklarda değişiklikler, bütçe ve tasarruflarınızla alakalı karar alma, önemli meselelerde sonuç alma, kredileri kapatma, borçların iadesi gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.