Ülkemizin en büyük basın meslek kuruluşlarından olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 59. Başkanlar Konseyi toplantısını anlamlı bir yılda anlamlı bir şehir Sivas’ta yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve milli mücadelenin önemli kilometre taşlarından olan Sivas Kongresi’nin 100. Yıldönümüne rastlayan bu yıl Sivas’a ayrı bir önem ve anlam kazandırıyor.

Bunu göz önüne alan TGF Yönetimi, Cumhuriyet kenti sivas’ta yerel basının sorunlarına çare arayacak.

 

***

Genel Başkanlığını aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca’nın yaptığı TGF Başkanlar Konseyi’ne Türkiye’nin dört bir yanından 100 gazeteci katılacak.

Başka Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin olmak üzere il yöneticilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının büyük ilgisini çeken Konsey toplantısı 3 gün süreyle devam edecek, yerel basının sorunlarının gündeme getirileceği toplantıların yanı sıra Milli Mücadele’de 100. Yıl  konusunda da toplantılar ve etkinlikler düzenlenecek.

Bu arada şimdiye kadar Sivas’ı görme imkanı bulamayan Cemiyet Başkanları ve gazeteciler de bu önemli ilimizi tanıma fırsatını dolayısıyla da tanıtma fırsatını yakalayacaklar.

 

***

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Başkanlar Konseyi toplantıları belli periyodarla Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılmaktadır.

Bundan amaç her köşesi bir cennet olan, tarih ve kültür kokan illerimizi görmek ve tanımak, oraların insanlarıyla buluşup kucaklaşmak ve yerel basına dikkat çekmektir.

Yerel basın illerin “olmazsa olmazları” arasında en başlarda yer alır.

Ancak son yıllarda ve özellikle de bu yıl getirilen bazı uygulamalarla yerel basın çok zor bir dönem geçirmektedir.

İller ne kadar güçlüyse, illerin yerel basını veya yerel medyası da o paralellikle güçlüdür.

İşte TGF’nin her Başkanlar Konseyi toplantısını ayrı bir ilde yapmasının ana amaçlarından biri de budur.

TGF’de bir sivil toplum kuruluşudur.

Sivil toplum kuruluşları da birlik ve beraberlik içersinde olmaları halinde çok daha güçlü olurlar, sesleri çok daha fazla olur.

TGF şu anda birlik ve beraberliğini en üst düzeyde koruyan büyük bir ailedir.

Bu büyük ailenin birliğini ve dirliğini bozmak isteyenler de vardır elbet.

Ancak TGF yönetimi Türkiye’nin bütün gazeteci meslek kuruluşlarını bünyesinde toplamaya çalışmakta ve giderek de büyümektedir.

Bu duygularla Sivas’ta gerçekleştirilecek 59. Başkanlar Konseyi toplantısının mesleğimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.