Ülkemizde her kesim haklarını aramak ve alabilmek için büyük mücadele veriyor.

Bunlardan biri de Üniversiteli İşçiler Platformu.

Sosyal medyada oldukça faaller.

Yazılı ve görsel basında yeteri kadar yer bulamıyorlar.

Üniversiteli İşçiler Platformu’nun başlıca amacı, Kamu Kurumlarında, Belediyeler ve KİT'lerde 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde çalışan Üniversite mezunu (Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans) işçilerin yasal düzenleme ile çalışanların isteklerine bağlı olarak eğitimlerine yani diplomalarına uygun memur kadrolarına geçirilmesini talep ediyorlar.

Platform, şunları soruyor.

Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçirilmesi hususunda bir çalışma yürütmekte midir?

Şu ana kadar bu doğrultuda bir çalışma başlatılmadıysa bundan sonrası için bu konu Bakanlığınızca ele alınarak çözüm üretilecek midir?

 

***

Platform bu konudaki taleplerini şöyle sıralıyor.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Belediyelerde 696 sayılı KHK ile düzenlenen 7079 sayılı kanuna tabi olarak çalışan daimi kadrodaki Üniversite Mezunu (lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış ) işçiler, kurumlarında yan yana çalıştıkları memur ve sözleşmeli memur olarak çalışan arkadaşlarıyla, aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen, statülerinin farklı olmasından dolayı eşit işe eşit ücret ve aynı özlük haklarından yararlanamamaktadır.

Bu durumda olan işçilerimizin talepleri kadro değil, statü değişikliğidir. Statü değişikliği sadece memur işi yapanı değil, kendi alanlarının dışında çalıştırılan binlerce üniversite mezunu işçileri de kapsayacak şekilde yapılmalıdır zira kendi alanlarının dışında çalıştırılan işçileri dışarıda bırakacak bir düzenleme yeni mağduriyetleri yaratacaktır.

Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için herkesi kapsayacak bir düzenleme yapılmalıdır. Sonuç olarak, Kamu Kurum Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunu Tüm Üniversiteli İşçilerin isteğe bağlı olarak eğitimlerine (Diplomalarına) uygun Memur kadrolarına geçirilmesi herkesin mağduriyetini önleyecek ve hak eşitliği sağlayacaktır.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına atamalarının gerçekleştirilmesi bu personelin geleceğe yönelik önlerindeki engelleri kaldıracak, bu kişilerin, tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve ünvan kullanabilme haklarının çözümünü sağlayacak, her şeyden önemlisi çalışma barışı işyerinde huzur ve motivasyonu kuvvetlendirerek verimliliğin artmasına katkı sağlayacaktır.