Bugün 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk günü.

Okula yeni başlayanlarla birlikte, eski öğrenciler de yeni bir eğitim yılının başlama heyecanını yaşayacaklar.

Son yıllarda bazı okullarda hiç de hoş olmayan olumsuz davranışlar yaşandı.

Hiç olmaması gerekirken, okula bıçakla gelenler, okul çevrelerinde uyuşturucu satmak isteyenler.

Eskişehir Emniyeti yıllardır okullarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için olağan üstü bir çaba gösteriyor.

Aynı çabanın bu yıl da gösterileceğinden şüphemiz yok.

 

***

Geçtiğimiz gün Vali Özdemir Çakacak başkanlığında tüm yetkililerin katıldığı okul güvenliği konusunda yapılan toplantıda da tüm bu konular ele alındı.

Eğitim-öğretim işi genel bir politika.

Biz Eskişehir’deki ilk, orta ve liselerde alınacak güvenlik önlemlerine şöyle bir bakalım.

Vali Çakacak bu konuda şunları söyledi.

“Güvenli okul çevresi oluşturmak için öncelikle okul çevresinde bulunmaması gereken şahısların okul çevrelerinden uzaklaştırılması için her türlü tedbir alınacak. Bu konuda daha önce aldığımız Valilik Emri gereği, bu tür şahıslara idari işlem yani para cezası uygulaması devam edecek. Okullarla irtibatlı ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ görevlendirdik. Yine okul çevrelerinde trafik, asayiş ve özellikle madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele için narkotim polisleri görevlendirilecek. Bu konu Sayın İçişleri Bakanımız’ın ve devletimizin çok hassas olduğu bir konu. Sadece okullarımızda değil tüm insanlık adına uyuşturucuyla mücadele çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Okul çevreleri aynı zamanda kameralarla da kontrol edilecek”

 

***

 

Bütün bunlar çocuklarımızın okullarına güvenli bir şekilde gidip-gelmesini, güvenli bir eğitim yılı geçirmesi açısından çok önemli.

Bir de okulun dışı var.

Okul çevresindeki ve okula yakın internet kafeleri de sıkı bir şekilde denetlenecek.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genç-yaşlı demeden bütün dünyayı etkileyen dijital bir bağımlılık ortaya çıktı ve maalesef hızla da yayılıyor.

Bu da denetim altında olacak.

Ve servisler konusu.

Okula servis araçları ile gelip giden çocukların servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak ve daha güvenli okul yolu oluşturmak amacıyla güvenliği artıcı tedbirlerin alınması ve bunların sürdürülebilirliğinin yetkili kurumların sorumluluğunda olduğu da hatırlatılarak,

bunu sağlamak için okul yönetimi, okul aile birliği, veliler, emniyet, belediyeler, oda temsilcileri, servis aracı şoförleri işbirliği halinde olacaklar.

Gerek kaliteli bir eğitim, gerekse güvenli bir eğitim için önlemler alınmış durumda.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.