Türkiye’nin bir süredir kilitlendiği İstanbul seçiminin haftasına girdik.

Bu hafta sonunda İstanbullular sandık başına gidecek ama heyecanı neredeyse tüm yurdu sarmış durumda.

Siyasi Partiler genel başkanlarıyla, milletvekilleriyle, hatta Belediye Başkanlarıyla İstanbul’u karargah tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ancak YSK tarafından seçim iptal edilerek, mazbatası da elinden alınan Ekrem İmamoğlu, bir süredir İstanbul’un çeşitli ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu hafta ise kendisini yoğun bir mesai bekliyor.

 

***

Eskişehir’den de zaman zaman CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları İstanbul’a giderek çalışma yaptılar.

Yılmaz Büyükerşen’de bazı ilçelerde seçim çalışması gerçekleştirdi.

Bir tarafta CHP Ekrem İmamoğlu için çalışmalarını sürdürürken, diğer tarafta AKP milletvekilleri, il başkanı ve bazı ilçe belediye başkanları da İstanbul’da Eskişehirlilerle bir araya geldi ve Binali Yıldırım’a desteklemek açısından çalışma yaptılar.

Hemen her ilin milletvekilleri İstanbul’a giderek, kendi seçim bölgelerinden olan İstanbullu seçmenlerle buluşmaya gayret gösteriyor ve onları ikna etmeye çalışıyor.

 

***

Çeşitli kesimlerce İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili kara propaganda çalışmalarını da gördük, okuduk.

Buna karşı İmamoğlu, halen sevgi ve hoşgörü diliyle seçmenlere ulaşmak için çalışıyor ve tüm partilerden oy alacağını iddia ediyor.

Bu arada yapılan kamuoyu yoklamalarında da İmamoğlu sürekli önde görünüyor.

Türkiye İstanbul seçimine odaklı hareketli bir haftaya giriyor, hafta sonunda göreceği bakalım sandıkta kim galip gelecek.