Bayram süresinde çok sayıda insan şehirler arası yolculuklar yaptı.

Kimisi aile büyüklerini ziyaret için başka kentlere geldi, kimileri tatile gitti.

Bayram süresince Eskişehir’e de çok sayıda yerli turist geldi.

Hafta sonlarında ziyaretçilere alışık olan Eskişehir, bayram sürecinde de bu alışkanlığını sürdürdü.

Güzel olan durum ise Eskişehir’e gelenlerin memnun kalmaları ve bu memnuniyetlerini sosyal medya aracılığıyla paylaşmış olmaları.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e de  mesaj atanlar var.

 

***

Ramazan Bayramı tatillerini Eskişehir’de değerlendiren ve Eskişehir’e hayran kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sosyal medya üzerinden teşekkür mesajları gönderdiler.

sevinilhan4 kullanıcı adıyla Başkan Büyükerşen’e mesaj gönderen İlhan Sevin şöyle yazmış örneğin. “İlk kez gelip gördüğüm Eskişehir’i özetlersem: En özgür, en temiz, en düzenli, en huzurlu, en yaşanılası yerdeymişim hissine kapıldım. Ve kendi kendime şöyle dedim: Dünyaya yüzyılda bir belediye başkanı gelir, O’da Eskişehirlilere denk gelir”

 

***

Bir başka ziyaretçi olan @geobetul kullanıcı adıyla Başkan Büyükerşen’e mesaj atan sosyal medya kullanıcısı ise “Yıllar sonra Eskişehir’e geldim ve hayran kaldım. Elinde malzeme bu kadar kısıtlıyken bunları yapan Yılmaz Büyükerşen’i yürekten tebrik ediyorum. Özünde bir cevher olan İstanbulumuz’a da böyle sanatçı ruhlu bir yönetim diliyorum” demiş.

 

***

 

@eksimrt adlı Twitter kullanıcısı ise “İstanbul Akvaryum’a gitmek yerine Eskişehir’e tren bileti almak, bir gece konaklamak ve Eti Sualtı Dünyası’nı ziyaret etmek neredeyse daha ucuza geliyor. Kalitesi de cabası. Hizmet var hizmet var. Teşekkürler Yılmaz Büyükerşen” şeklinde paylaşım yapmış.

Bunlar sadece birkaç örnek, elbet sadece bayramlarda değil, normal zamanlarda da Eskişehir’e gelen ziyaretçiler, Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarına onlarca benzer mesaj gönderiyorlar.

Bunlar biz Eskişehirliler için gerçekten gurur verici durumlar.