Çalışan kesimlerin hepsinde büyük sorunlar var, ama galiba en büyük sorunu da sağlıkçılar yaşıyor.

Bizzat Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Şöyle dedi.

“İflas etmiş döner sermaye sistemi, 3600 ek göstergeler, yıpranma payının adaletli olarak tekrar yasalaşması, emeklilik yaşında değişime uğrayan çalışanların için yapılacak çalışma, Bu sıraladıklarımız Sağlık Bakanlığın yapması gereken işler. Ne yazık ki bu saydığım maddelerin çıkması İçin Cumhurbaşkanının emir vermesi gerekiyor. Yüksek makama kadar gelen bütün makamlar iş üretmiyor herkes en tepeden iş bekliyor.”

 

**

 

Yukarıda söyledikleri genel konulardı.

Bir de yerele bakalım.

Taşrada neler oluyor? Her zaman sağlık hizmetleri noktasında İlimizin ilk 10 olduğumuzu söyleriz. Gerçekte böyle mi, gerçekte Eskişehir Sağlığı bu yönde mi peki .

Sağlık çalışanları mutsuz nerde çalıştığının bir önemi yok,

İlde personel planlaması yok,

İl sağlık müdürlüğü başkanlıkları hala 3 ayrı müdürlük gibi oryantasyon sıkıntısı yaşıyor,

Üst düzey atamaların siyasete kurban edilmesi sebebi ile üst kadrolar uyumsuz ve liyakat sıkıntısı var,

Sağlık personeli planlaması düzgün yapılmadığından dolayı iş yükü bir yerde çok fazla iken diğer tarafta yok denecek kadar az,

Sağlık personeli işi/alanı dışında masa başında çalışıyor, ana bina çalışanlarının plansızlığı yüzünden hastanelerde sağlık hizmeti verecek sağlık personeli sıkıntısı yaşıyor,

İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki olumsuzlukları tek tek sıralayan Köksal, sözün özü olarak Eskişehir’de sağlıkta işlerin iyi gitmediğini vurguluyor.

Sorunlara bir başka yazıda değineceğim.

Herkese şeker tadında bir bayram geçirmesini diliyorum.