Sayın Cumhurbaşkanı yerel seçimlerden sonra yaptığı bir konuşmada, “Kızgın demiri soğutma zamanı, artık birlik, beraberlik vakti” dediğinde toplumun hemen her kesiminden Herhalde Cumhurbaşkanı sert üslubu bırakacak, daha hoşgörülü, daha sevecen olacak şeklinde yorumlar yapmıştı.

Ancak aradan geçen kısa sürede, muhalefete tavrının ve üslubunun değişmediği görülünce de, kızgın demir nasıl soğuyacak soruları gelmeye başlamıştı.

Hatta bu konuda televizyonlarda yapılan programlarda, gazetecilerin köşe yazılarında acaba bu mesaj kime diye de sorulmuştu.

 

***

Muhalefete yönelik bir mesaj olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

O halde kimlereydi?

Bilindiği gibi özellikle yerel seçimlerden sonra İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi illerin belediyelerinin kaybedilmesinden sonra AKP içinde bir muhalefet su yüzüne çıktı.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun başını çektiği hareketin yeni bir parti kuracağı söylentileri hala var.

31 Mart seçimlerinden sonra denmişti ama herhalde 23 Haziran sonuçları da bekleniyor.

 

***

Önceki gün oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) atananlar ya da atanacağı söylenenlere baktığımızda hemen hepsi AKP’li eski Meclis Başkanlarından oluşuyor.

Ve hemen hepsi de aktif siyasetten kopmuş ya da koparılmış, yeni hareketle dirsek teması olduğu söylenen isimler.

Bu arada, birçok isim teklifi kabul ederken eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin teklife teşekkür edip kurulda yer almayı kabul etmediği öğrenilmiş.

Ayrıca Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, eski TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın da Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmaları kızgın demiri soğutmak lazım mesajının nereye gittiğini anlatması bakımından da ilginç.