Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kırsala yatırıma aslında iki yıl önceden başladı.

Özellikle de İç Anadolu’nun Çukurovası olarak bilinen Sarıcakaya ve Mihalgazi yöresinde iklim koşullarının da olumlu olması nedeniyle başta ipekböcekçiliği olmak üzere sebze ve mevye üretimine destek verdi.

Bu bölgede tohumlar, fideler dağıtılarak üreticinin daha çok verim alması için çalışma yaptı.

Bunun yanı sıra diğer ilçelerde de üretime ve üretimin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

 

***

Büyükerşen, 31 Mart yerel seçimlerinden önce adaylığını açıkladığı sıralarda da bu dönemin daha çok kırsala hizmet dönemi olduğunu söylemişti.

Köyden kente göçün önlenmesindeki en büyük çalışmanın, köylerdeki üretimin arttırılması olduğunu düşünen Büyükerşen, bu konuda projeler de geliştirmeye başladı.

Halksüt de bu projeler kapsamında geliştirilmiş bir projeydi, hem hayvancılığın geliştirilmesi hem de sür üretiminin arttırılmasına yönelik bu proje oldukça tuttu.

Yöre halkı gelirlerini de arttırmaya başladı.

 

***

Başkan Büyükerşen, seçim öncesi verdiği sözleri hemen yerine getirmeye başladı.

Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden üretimin artırılmasıyla çıkılabileceğini belirten Büyükerşen “Seçim çalışmalarımızda şehrimizin dört bir köşesinde üreticilerimiz bizlerden domates fidesi desteğine devam etmemizi istediler. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 265 bin domates fidesinden üreticimizin güzel gelirler elde ettiğini biliyorum. Bu yıl da bu sayıyı 500 bine çıkarttık. Çünkü yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticimizin zor günlerden geçtiğini biliyorum. Zor günlerden geçen yalnızca üreticimiz de değil. Kendileri yüksek maliyetler sebebiyle üretime katılamadıkları için ülke olarak ne yazık ki birçok temel tüketim ürününde dışa bağımlı hale geldik. Ancak biz yeni dönemimizde üreticimize desteklerimizi arttırmakta kararlıyız” diyerek de kırsala yönelik hizmetlerinin devem edeceğinin altını çizdi.