Eskişehir merkezdeki Belediye Başkanları da dün düzenlenen törenle mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Bir hafta gecikmeyle de olsa mazbatalar sahiplerini buldu.

Gerek Adliye önünde gerekse Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin önünde kalabalık bir yurttaş topluluğu vardı.

Belediyelerde çalışanlar ve vatandaşlar başkanları tekrar bağırlarına bastılar.

 

***

Her üç belediye başkanı da seçim sürecinde çalışanlara, kendilerine her kesimden oy verenlere teşekkür ettiler.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un teşekkürü ise bir ayrıydı.

Bilindiği gibi seçim sürecinde İYİ Parti ile yapılan ittifak Odunpazarı’nı kapsamıyordu.

Her nedense İYİ Parti Odunpazarı’nda aday çıkarmada ısrarcı davrandı ve çıkardı da.

İşte Kazım Kurt’un konuşmasında “Halk ittifakı” diye bu durumun altını çizdi.

Odunpazarı’nda her türlü olumsuz şartlar karşısında mücadele veren Kazım Kurt, halk ittifakının gerçekleşmesiyle bölgeye ve kent halkına 5 yıl daha hizmet verecek.

 

***

Başkan Kurt’un seçim sonrası konuşmasında altını çizerek vurguladığı bir durum vardı. 

“5 yıl boyunca hiç kimsenin siyasi görüşüne müdahale etmedik. Odunpazarı Belediyesinde yasal olarak siyaset yapma hakkı olan sadece ben varım. Ben hiçbir çalışanımıza siyasi görüşünü sormadım. Şimdi çalışanları da uyarıyorum. Seçim sürecinde bize ihanet edenler bavulları toplasınlar” dedi.

Bu ciddi bir uyarıdır.

Gerek Belediye içersinden, gerek parti içersinden Kazım Kurt’un aleyhinde çalışmalar yapıldığı bilinmiyor mu sanki.

Kurt bunların hepsini biliyor, bu uyarısı da bundandır zaten.

 

***

Ve şöyle devam ediyor. “Bize saldırana bizde saldırırız ve hiç kimseden de korkumuz yok. Biz seçim süreci boyunca terbiyemizi bozmadık ve gaza gelip de bir takım şeyleri söylemedik. Hiç kimse bize kutuyu açtırmasın. Bizi eleştirmek için önce arkana bakacaksın. Eğer arkanda bir şey yoksa gel karşıma. Eskişehir’de verilemeyen hesaplar ortadayken, yapılan kanunsuzluklar usulsüzlükler ortadayken sütten çıkmış ak kaşık gibi bizim oyumuzu çaldılar bize haksızlık yaptılar bunları geçeceksiniz. CHP’liler hiçbir zaman gönül çalmaktan başka bir şey çalmazlar. CHP’lileri hiç kimse hırsızlıkla itham edemez. Bunu şiddetle reddediyorum ve aynaya bak diyorum. Aynaya bakın ki göreceksiniz kim ne çaldı, kim ne haksızlık yaptı, kim demokrasiyi katletti. Bize bulaşmaya kalkmayın zararlı çıkarsınız. Biz geçmiş 5 yılda nasıl tek başımıza halkla bütünleşerek, halkla ittifak kurarak oyunu Türkiye’de en çok artıran belediyelerden biri olduysak önümüzdeki 5 yılda da aynısı olacaktır”

 

***

 Hak Hukuk ve Adalet için 500 km yolu yürümeyi göze alan bir genel başkanın partisinde olduklarını da hatırlatan Kurt, Belediye yöneticilerine de şöyle seslendi.

“Odunpazarı Belediyesi’nin Başkan Yardımcılarına ve Müdürlerine sesleniyorum. Asla çalışanlara adaletsizlik yapmayacaksınız. Adaletsiz davranan müdürün hesabını sormak benim birinci görevim Bundan sonra Odunpazarı Belediyesinde halkçılık dışında hiçbir şeyi kabul etmiyorum.”

Güçlü gelebilmek böyle bir şey işte.