Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeniden adaylığı açıklandığında ilk söylediği sözlerden biri “Bu denem kırsalın dönemi olacak” demişti.

Öyle ya, Eskişehir’i bir dünya kenti yapan Büyükerşen, rakiplerinin  “Eskişehir belediyecilik açısından geriledi” gibi sözlerine gülüp geçmiştir herhalde.

Eskişehir’de de yapılacak işlerin yanı sıra ilçelere ve köylere önem veren Büyükerşen, bir yılı aşan bir süredir kırsal üzerinde yoğun çalışmalar yapıyor.

Köylerin ekonomik açıdan daha çok gelişmesini isteyen Büyükerşen, bunun yanı sıra üretimi de destekliyor.

Tarımda olsun, hayvancılıkta olsun verdiği desteklerle köylünün yanında yer alıyor.

 

***

Yeni dönemin kırsalın dönemi olduğunu söylerken de birlikte üretelim, birlikte kazanalım sloganıyla hareket ediyor.

İlçelerin hemen tamamını dolaytı Büyükerşen, orada vatandaşla bir araya gelirken yoğun da ilgi gördü. İlçelerin CHP’li adaylarıyla birlikte oldu, onlara da destek verdi.

Hani hep üretim üretim deniyor ya.

Büyükerşen son olarak CHP Seyitgazi Belediye Başkanı Adayı Uğur Tepe ile, Bardakçı ve Cevizli Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmada kırsal kesimi ayağa kaldıracak projelerle Eskişehir’i bu konuda da model şehir haline getireceklerini ifade eden Büyükerşen, “Yüksek girdi maliyetleri nedeniyle ürettiğinizden kazanamaz hale geldiğinizi biliyorum. Eskişehir merkezinde yaptığımız çalışmalarla Eskişehir’i örnek bir kent haline getirdiğimiz gibi, önümüzdeki dönemde sizlerle birlikte kırsalda hayata geçireceğimiz projelerle de yine örnek olacağız” dedi.

 

***

Turizm konusuna da değinde ve Büyükerşen şöyle dedi.

“1999’dan beri Eskişehir’de hayata geçirdiğimiz projeler ile Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin gıpta ettiği bir kent haline geldik. 90’lı yıllarda esnafımızın turizmden para kazanacağı söylense herkes güler geçerdi. Ama bugün özellikle hafta sonları otellerimizde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu gururu kırsalda sizlerle birlikte hayata geçireceğimiz projeler ile yaşayacağız. Dut, domates, marul, manda yetiştiriciliği gibi projelerimizle başlayan ve üreticimize destek olduğumuz çalışmaları büyütecek ve kırsal kalkınmada örnek bir kent haline geleceğiz.”

Büyükerşen, üretimin önemini biliyor, bu nedenle de kırsala ağırlık vererek, buradaki insanların daha güçlenmesini istiyor.