Yerel seçim yaklaştıkça adayların çalışmaları da o denli artıyor.

Özellikle CHP ve AKP’li adayları mahalle çalışmalarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, hemşeri derneklerinin davetlerine ve etkinliklerine katılmaya çalışıyorlar.

Bu arada CHP çeşitli mahallelerde seçim iletişim merkezlerini açmaya devam ediyor.

Önceki gün Gökmeydan mahallesinin seçim iletişim merkezi de hizmete girdi.

Ulus Caddesi üzerindeki merkezin açılışına Gökmeydan sakinlerinin ilgisi yoğundu.

Mahalle sakinlerinin yanı sıra çevre mahallelerden de vatandaşlar başkanları dinlemek için tören yerinde yerlerini aldı.

 

***

Seçim iletişim merkezi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konuşmasının büyük bölümünü kırsala ayırdı.

Kırsalda vatandaşın halinin perişan olduğunu, köylerde insan kalmadığını, dolayısıyla tarım da yapılamadığından söz etti.

Zaten Büyükerşen, daha önce yaptığı konuşmalarda bu dönemin kırsala ayrıldığını ve projelerinin çoğunun kırsala yönelik projeler olduğunu belirtmişti.

Seçim iletişim merkezlerinin açılışlarında da bu konuya önem veriyor.

 

***

Büyükerşen’in üzerinde durduğu bir başka konu da.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oluşumu.

Bilindiği gibi bir seçimde oy kullanırken Odunpazarı’nda oturanlar Odunpazarı, Tepebaşı’nda oturanlar Tepebaşı, diğer ilçelerde oturanlar da kendi ilçelerinin başkanının yanı sıra Belediye Meclisleri için de oy kullanacak.

Partilerin aldıkları oylara göre de Belediye Meclislerinden sıra ile gelen üyeler Büyükşehir Belediye Meclisi’ni oluşturuyor.

 

***

 

İşte önemli olan konu burada.

Eskişehir’in nüfusu 800 bin.

Bu nüfusun yaklaşık 700 bini merkezde, 100 bini de ilçelerde yaşıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 700 bin nüfus 16 meclis üyesiyle temsil edilirken, 100 bin nüfus 29 kişiyle temsil ediliyor.

Büyükerşen, bunun merkezde yaşayan vatandaşlar için büyük haksızlık olduğunu belirtiyor “Siz Büyükşehir için bana oy veriyorsunuz, ama ilçenizdeki Başkanlık için AKP’ye oy veriyorsunuz. Hal böyle olunca da ilçelerden gelen AKP’liler Meclis’teki çalışmalarımızı engelliyorlar. Sizlere hizmet etmemizin önüne geçiyorlar, bu nedenle ilçe belediye başkanlıkları için de oy kullanırken dikkatli olmanızı istiyorum.” Diyor.