19 Şubat 2019 Salı günü Saat 18.54 de Başak burcundaki Ay; Balık burcundaki Güneş karşıtlığından Süper Dolunay doğacak. Süper Dolunay. Ay’ın, Dünyaya yakın olmasıdır.

 

Her Dolunay gerçekleştirme, tezahür etme ve başarılarımıza vurgu yapar. Hayatımıza giren her şeye güçlü bir ışık veren, güçlü bir enerjinin doruğunu işaret eder.

 

Astrolojide hasat zamanını temsil eden Başak burcu İkizlerden sonra Merkür’ün yönetiminde olan ikinci burçtur.

Toprak elementinin değişken nitelikle burcu olan Başak Zodyak’ın 6.evini temsil eder.

 

Zodyak’ın değişken nitelikli son burcu olan Balık burcu ise, on ikinci evinin temsilcisi su değişken niteliklidir. Adanmışlık, kurbanlık duygusu, aldatma-aldatılma, sürgün, esaret, başarısızlık, üzüntü, ceza, hapishaneler, bakım evleri ve hastaneler ile ilişkilidir.

Başak ve Balık aksı Zodyak’ın kötü şöhretli dediğimiz eksenidir. Hayatımızdaki sınırlamalar ve başkalarına hizmet açısından çözülmesi gereken sorunlar, fiziksel bütünlük, duygusal denge ve hastalarla ilgili konularda yenilenmeler olacağını işaret etmekte.

 

Başak burcu, Dolunay horoskopunun yükseleninde de yer almakta ve Ay Phecda sabit yıldızı ile kavuşmakta, Mars ise Dolunay’a uyumlu açı ile bağlantı kurmakta.

 

Bu dönem kendimize güven ve cesaretimiz artıyor. Olay ve konulara daha bütünsel yaklaşarak detaylı ve karmaşık işlerimizi çok rahat ilerletebiliriz. Plan ve projelerimize adım atmak için bu enerjiden faydalanabiliriz.

Aile ilişkilerimizi, iş ilişkilerimizi çok iyi yöneteceğimiz bir dönem. Dolayısıyla, sevdiklerimizle birlikteliklerimizi arttırmak adına zevkli aktiviteler, hobiler, spor karşılaşmalarına katılabiliriz.

Hem bedensel hem manevi sağlık ve şifa bulmak açısından da değerlendirebileceğimiz ideal bir süreçtir.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) Dolunay ile günlük yaşamınız, çalışma şartlarınızla ilgili planlama ve düzenlemeler gerçekleşebilirsiniz. Bu dönem Enerjinizi ve zamanınızı işinizle alakalı bir projeyi tamamlamak için harcamanız gerekebilir. Var olan bir sağlık probleminizde sevindirici gelişmeler yaşayabilir, düzenli bir diyet, egzersiz ve spor faaliyetlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Dolunay ile Romantizm ve sevgi paylaşımlarınızda önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Ancak gezegeniniz Venüs geri harekette olduğundan yeni bir aşka yada yeni bir projeye başlamak için uygun bir zaman olmadığı gibi düğün, nişan, davet ve benzeri bazı organizasyonlarınızı 16 Nisan sonrasına bırakma kararı alabilirsiniz.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Dolunay ile ev aile ve aile yaşantınızı ilgilendiren konulara bazı sorumluluklar üstlenebilirsiniz. Gayrimenkul alım satım, tadilat ve dekorasyon değişikliklerinizi için 15 Nisan sonrasında başlayabilirsiniz. Sosyal ve iş hayatınızda verimsizlik gösterebilir ve bazı problemler yaşayabilirsiniz. Lükse kaçan gereksiz harcamalardan uzak durmalısınız.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Dolunay ile iletişim haberleşme ve ulaşım konuları ön plana çıkıyor. Bu dönem yakın çevreniz ve kardeşleriniz ile stresli ve yorucu koşulları aşmak için daha fazla enerji harcayabilirsiniz Daha önceden yarım bıraktığınız bir eğitim fırsatını yada bir kenara attığınız bir projeyi şimdi değerlendirmeye karar verebilirsiniz. 

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) Dolunay ile maddi varlıklarınız ve gelirlerinizle ilgili önemli dönüşümler meydana gelebilir. Beklenin dışında bir takım harcamalar yüzünden bütçenizi yeniden düzenlemek zorunda kalabilirsiniz. Bu dönem borçlanmak, harcamalarınızda aşırıya kaçmak, finansal açıdan yatırım yapmak ve maddi destek beklentileri içinde olmamalısınız.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Burcunuzda gerçekleşecek Dolunay ile artık size fayda sağlamayan rutinleri bırakacak hayatınızda değişiklikler yapmaya hazır olduğunuzu keşfedeceksiniz. Değişim açsından bu dönem estetik operasyon ve imaj konularında riske girmemelisiniz. Sinir sistemi ve mide problemlerine karşı da gereken hassasiyeti göstermelisiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Dolunay ile ruhunuzu dinlemek iç sesinize yönelmek isteyebilirsiniz. Sizi engelleyen ve hedeflerinizle aynı doğrultuda olmayan ne varsa hayatınızdan çıkartma kararı alabilirsiniz. Hayatınıza anlam katan şeyleri dâhil ederek yaşamınızı kendi istekleriniz doğrultusunda yönlendirebilirsiniz. Bu dönem farkında olmadığınız gizli bir yeteneğinizi keşfedebilirsiniz.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Dolunay ile aktif, dışa dönük ve paylaşımcı faaliyetleriniz hızlanıyor. Arzu, istek ve hedeflerinize yönelik stratejik planlar geliştirebilirsiniz. Sosyal çevreniz ve iş çevrenizde kuracağınız bağlantılar sayesinde yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurabilirsiniz. Sağlam temellere dayanmayan ilişkilerinizle yüzleşme durumunda kalabilirsiniz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Dolunay ile iş, kariyer ve yaşam hedefleriniz ön plana çıkıyor. iş hayatınızda beklediğiniz terfi, zam, yer değişimi gibi gelişmeler gecikebilir hatta ekstradan sorumluluk ve görevleriniz artabilir. İş ve özel yaşamınızla alakalı yorucu bir dönem önemli karar ve seçimlerden uzak durmalısınız.

Bu dönem otorite figürleriyle alakalı olaylar da gündeminizi meşgul edebilir.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Dolunay ile macera ve heyecan verici yolculuklara ilgi duyabilirsiniz. Yaşayacağınız eş zamanlılıklar ile düşüncenizi ve hayata bakış açınızı yenileyebilirsiniz. Ebeveynler Çocuklarının eğitimine yönelik meşguliyetleriniz artabilir. Medya, danışmanlık, ticaret ve hukuksal mücadelelerinizde bir takım sıkıntılar ve yorucu koşullar oluşabilir.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Dolunay ile ortak parasal konularda odak noktanız olacak. Yatırım yapmak, borçlanmak, kredi çekmek ve ticari işletmenizi devretmek gibi finansal risk içren kararlar ve girişimlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Nafaka, tazminat, miras, sigorta, telif ve benzeri ödeme

Konularında gecikmeler, sorunlar yaşamanız mümkün olabilir.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Karşıt burcunuzda doğacak Dolunay, ikili ilişkiler ve ortaklıkla ilgili konuları gündeminize getiriyor. Geçirmekte olduğumuz Retrolu günler ilişkilerinize zarar verebilir yada durağanlaştırabilir.

Evlik, ortaklık kurmak anlaşma, sözleşme gibi gündeminizde olan girişimlerden uzak durmalısınız. Harcamalarınızda dikkatli ve özeni hareket etmelisiniz.