14 Şubat 2019 tarihi itibari ile Jüpiter gününden merhaba. İkizler burcunun evinde ilerleyen Ay, enerjik ve eğlenceli olacağımız enerjiler veriyor. Konuları daha geniş bir bakış açısıyla ele alıp, yeniliklere açık olacağız. Hem bireysel hem kurumsal alanlarda iletişim ve haberleşme yoğunluğu yaşayabiliriz.

 

Günün ikinci yarısı Ay-Neptün karesi ile duygusallığımız artıyor ancak çok kolay incine biliriz.

Bu geçiş genellikle evimizi, ailemizi veya kişisel ilişkilerimizi etkileyecek koşulları ortaya çıkarabilir. Ayrıca iş veya finans gibi yaşamınızın daha maddi yönlerini de içerebilir. Enerjimizi doğru yönlere kanalize etmeliyiz. 

Ayrıca, sindirim problemleri ve ilaç kullanımlarına da duyarlı olacağız. Yediğimiz besinlerin hijyen olmasına özen göstermeli, sağlığımızı tehlikeye sokmamalıyız.

Sevgiler gününe yakışır olmayan açılardan biride Akşam ilerleyen saatlerde Ay-Jüpiter’i karşı karşıya getiriyor. Olumsuz duygular abartılı oranlara uzayabilir dolayısıyla ilişkilere sıkıntı ve zorluk getirebilir. Sevgililer gününde daha fazla sorun yaşamamak adına partnerimiz yada sevdiklerimiz ile ilişkilerimizde denge, eşitlik ve karşılıklı saygı kurarak bu stresli akışı yumuşatabiliriz. Yeme-içme ve harcamalarımıza da limit koymak önemli olacak sevgili dostlar.

 14 Şubat Sevgililerin, âşıkların ve eşlerin beraberliklerini tüm dünyada ortak bir günde kutladığı gündür.

14 Şubat sevgililer günü Evliliği yasaklayan Roma imparatoru 2.Claudius’un emirlerine uymayarak öldürülen Aziz Valentin’in anısına ilan edilmiş bir gündür. 
Antik Yunan’da ise Ocak ayı ve Şubat ayının ortalarında kalan zamana Gamelyon ayı olarak adlandırılmış ve Zeus ile (Juno)Hare’nin kutsal evliliğine adanmıştır. 
Pek çok kadim dönemlerde doğanın döngüsüyle ilintili olup, arınma ve doğurganlıkla ilgili festivallerle kutlanılmış ve bazı ritüeller uygulanmıştır.
Kış soğuğunun azaldığı, baharın başlangıcı ve kuşların çiftleşme sezonu bu tarihte başladığına inanılmış ve böylece moral ve romantizmin artmasına neden olmuştur.
20. yüz yılın başlarında yaygınlaşarak kutlanmaya başlanan ve Günümüzde gittikçe kapitalist ranta dönüşen 14 Şubat sevgililer günü Cupid, gül ve kalp ile sembolize edilir. 
Evrenin en güçlü en büyük enerjisi SEVGİ enerjisidir.Tek bir güne sığmayacak olan bu enerjiyi her gün her saat içinizden çıkartıp yaymanız dileklerimle….funda…

Peki sevgili dostlar, sevgilinize verdiğiniz çiçeklerin yada aldığınız çiçeklerin anlamını biliyor musunuz? 
SEVGİLİLER GÜNÜNÜN SEMBOLÜ OLAN ÇİÇEKLER;
Kırmızı Gül: Ateşli aşk, tutkuyu sembolize eder.
Beyaz Gül: Saf olan, platonik aşk ile ilişkilidir.
Sarı Gül: Romantizm azalmış sadakatsizlik ve dostlukla ilişkilidir.
Pembe Gül: Korku, sevgiliye rehin olmakla ilişkilidir.
Kırmızı Lale: Sonsuz sevgiyi sembolize eder.
Kırmızı Karanfil: derin sevgi ,şefkat ,hayranlığı sembolize eder.
Papatya: Sevgi sembolize eder.
Sardunya: Aşkı hissetmek ile ilişkilidir.
Hanımeli: Gizli Aşk’ı sembolize eder.
Anemon: Azim, Sevgi, Güven ile ilişkilidir.
Beyaz Leylak: umut verici Aşk’ı sembolize eder.
Mor Leylak: Dostluk ile ilişkilidir.
Orkide: gizemli, gizli Aşk’ı sembolize eder.

Sevgi hayatımızdaki şifa kaynağımızdır. Sevgi frekansında kalıp sevgiyle şifalanalım.