Hafta sonunda CHP’nin aday tanıtım toplantısında slogan “Türkiye’nin Eskişehir’i var” idi.

Dün Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, sloganının “Dünyanın bir Eskişehir’i olacak” şeklinde belirledi.

Ama zaten Eskişehir, düzenlenen bir yarışmada dünyanın en önemli şehirleri, New York, Barcelona, Londra gibi şehirleri geride bırakarak finalde yarışan bir dünya şehri zaten olmuş.

Birkaç gün önce AK Parti’den yapılan bir bilgilendirmede Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı’nın projelerini açıklayacağı bir toplantı yapacağı bildirilmişti.

Ancak dün Sakallı, bizzat kendisi bu toplantının proje açıklama toplantısı değil, bir sohbet toplantısı havasında olacağını belirtti.

Milletvekili Harun Karacan, İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı adayı Hasan Tuç ve MHP İl Başkanı ile AKP kadın ve gençlik kolları başkanları, yönetimlerinin katıldığı toplantıda, gözler diğer milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile Odunpazarı adayı Volkan Doğan’ı aradı ama onlar yoktu.

 

***

Medya Tanıtım Toplantısı adı altında düzenlenen bu toplantıda Burhan Sakallı, hayallerinden söz etti, onları anlattı.

Anlattıkları genellikle daha önce yaptığı açıklamalardan ibaretti.

Eskişehir ile ilgili sözleri, Eskişehir’in var olan potansiyelinin yeterince kullanılamamış olması, Eskişehir’in Türkiye’nin vazgeçilmez değerlerinden olduğu, şifalı suları.

Ve uzunca bir bölüm Eskişehirspor.

Kendisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu bir şehirde efsane Eskişehirspor’un bu durumda olamaması gerektiğini, bırakın Süper Ligi, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağını söyledi örneğin.

Eskişehir’i bir kültür ve sanat şehri yapacağını da söyledi.

Oysa bırakın Eskişehirlileri, dışarıdan gelenler Eskişehir’in tam bur kültür-sanat şehri olduğunu zaten tescil etmiş durumdalar.

 

***

Burhan Sakallı en önemli hayalinin ve tek projesinin tüm değerleri, sesleri ve nefesleriyle Eskişehir’i bir orkestra şefi gibi yönetmek olduğunu vurguladı.
Bunu kısa konuşmasında birkaç kez de tekrarladı.

Sorular da aldı Burhan Sakallı, ama soruların çoğu şimdilik açıklamayacağım dediği, yapacağı işler ile ilgiliydi, anlatmak istediği kadar da anlattı.

Eskişehir’i ve Eskişehirlileri yakından ilgilendiren Termik Santral konusundaki soruya, “şehrimizin hayrına olmayan hiçbir işe izin vermeyiz” şeklinde yanıtladı.

Şaban Bağcı’nın bu sorusuna verdiği cevaptan sonra benim, “Bunu Eskişehir’e termik santral yaptırmam” şeklinde anlayabilir miyiz soruma ise tam yanıt alamadım.

Uzmanların raporlarıyla, belgeleriyle tespitlerine göre kömürlü termik santral en az 100 kilometre çevresine öyle zarar veriyor ki, ne hava, ne su, ne toprak, ne insan sağlığı kalıyor.

Demek ki şehrimizin hayrına bir şey değil.