Öfkeli siyaset

 

Siyasi partilerde aday açıklamaları devam ediyor.

Adaylar açıklandıkça da tepkiler büyüyor, siyasi partilerden istifalar birbiri ardına geliyor.

En çok istifa da CHP’den geldi.

Eskişehir’de bu konuda bir sıkıntı yok ama, ülkenin bir çok kentinden istifa haberleri geliyor.

Bu hangi siyasi parti olursa olsun, “Ben niye aday yapılmadım”, “Bizim adayımız niye aday gösterilmedi”, “Teşkilatın görüşü alınmadı” gibi bahanelere dayanıyor.

İstifa edenler, tepki göstermekte halklı da olabilirler, genel merkezler de yanlış yapabilirler ama istifalar acaba çözüm mü?

Sadece bu seçimlerde değil, geçmişte de yaşanan tüm seçim öncelerinde bu tür tepki istifaları olmuştur.

Siyaset adeta öfke doldu.

 

***

Bu süreçte en büyük erdemi de CHP’nin İzmir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu gösterdi herhalde.

Kendini önce aday olmayacağım, demişti, birkaç gün önce İzmir adayının açıklanacağı gün aday olacağını ilan etti.

Ama aday yapılmadı.

Buna rağmen Kocaoğlu, CHP’lilere birlik ve beraberlik çağrısı yaparak “Fikir ayrılıkları, farklı aday adaylarının arkasında saf tutma durumu artık bitmiştir.

Tüm CHP’liler, hiçbir ayrı gayrıya girmeden adaylarımızın arkasında kenetlenmelidir. Bize yakışan budur. Parti terbiyesi de bunu gerektirir. Gün ayrışma değil birleşme günüdür” şeklinde bir açıklama yaparak sağduyu çağrısında bulundu.

 

***

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu seçim sadece şehrimizi değil Türkiye'yi de etkileyecek” diyerek yerel seçimlerin önemine vurgu yaptılar.

Eskişehir’de merkezdeki ve ilçelerdeki mevcut Belediye Başkanları ile başkan adayları kırsalda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ayrıca mahalleleri de dolaşarak seçmenle bir araya geliyorlar. Emek Mahallesi’nde bulunan dernek binasında gerçekleşen ziyarette, Büyükerşen ve Kurt, Örenliler ile bir araya gelerek 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerden güncel siyasete ve yaşanan ekonomik krize kadar birçok konuda sohbet etti. Vatandaşların istek ve şikâyetlerini de dinleyen Büyükerşen ve Kurt, notlar aldı.

Yerel seçimlerden sonra ekonomik tablonun daha kötü bir hal alabileceğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu nedenle de 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Gerçekleşecek seçimler ile sadece yerel yönetimlerin belli olmayacağını dile getiren Başkan Kurt, bu seçimlerin hem Eskişehir’i hem de Türkiye’yi etkileyeceğini ifade etti.

Kıyasıya bir seçim mücadelesi başladı, Mart ayı sonuna kadar da devam edecek.

Eskişehirli adayların daha önceden de belirttiği gibi, önemli olan centilmenlikle dolu, kırıp, dökmeden bir seçim süreci yaşamak en güzeli olacak.