24 Ocak Türkiye için kara bir gün.

Çünkü farklı yıllarda ama aynı gün bu ülke teröre çok değerli iki evladını kursan verdi.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve Emniyet Müdürü Gaffar Okkan.

Biri 1993’te bir bombalı saldırı diğeri ise 2001’de silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

24 Ocak dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında anıldı Uğur Mumcu.

Eskişehir’de de kendi adını taşıyan ve bomba konulan aracının da bulunduğu Uğur Mumcu Parkında anma töreni düzenlendi, barış güvercinleri uçuruldu.

 

***

Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Uğur Mumcu’yu senler doldurdu parkı, anıtına kırmızı karanfiller koydular.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçen 26 yılda Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunamadığına dikkat çekti.

“Bütün yaşamı terörle, antidemokratik olaylarla mücadele için de geçmiş bir aydın, bir bilirkişi, bir usta gazeteci teröre kurban gitti. Ama devletimiz bu katilleri yakalamakta sınıfta kaldı. Şimdi 26 yıl sonra bizler Eskişehir’de Uğur Mumcu Anıtı önünde Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyoruz ve katillerini de kınıyoruz. Tam bağımsız bir Türkiye oluşmadığı sürece, demokrasi bütün kurum ve kuralları ile işlemediği sürece bu suikastler olacaktır” dedi.

 

***

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de Uğur Mumcu ve Gaffar Okan ile ilgili anılarını anlattı.

Uğur Mumcu Anıtının bir ibret vesikası olduğunu vurguladı. Suçlular bulunsa da Uğur Mumcu’nun aracının parkta kalması gerektiğini söyleyen Büyükerşen bazı önerilerde de bulundu.

Kazım Kurt, suçluların fotoğrafını da buradaki tabelayı asmalı dedi

Büyükerşen şunu da söyledi.

“İnsanları öldürebilirsiniz, ancak onların hayatta olan fikirlerini öldüremezsiniz. İşte bu kalabalık da bunun en güzel göstergelerinden bir tanesi”

Teröre sadece bu iki değerli insanımızı vermedik tabi.

İsimlerini yazsak köşelere sığmıyor.

Buradan bir kez daha teröre lanet yağdırıyor ve teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken saygıyla anıyoruz.