Bu ülkede yaşayanlar devletin kurumlarına da mı inanamayacak artık.

Dün milyonlarca çalışan ve emeklinin beklediği enflasyon oranı açıklandı.

Hem Aralık ayı hem de yıllık enflasyon beklentinin çok altına çıktı.

Gerçek hayatta yüzde 30’lara dayandığı belirtilen enflasyonun yüzde 20,30 olarak açıklanması hem çalışanları hem de emeklileri hayal kırıklığına uğrattı.

Asgari ücrete yüzde 26 zam yapılmasının ardından aynı oranlarda zam bekleyen çalışan ve emeklinin beklentisi de yok oldu gitti.

 

***

CHP’nin ekonomi kurmaylarından Aykut Erdoğdu, hükümetin sopayla enflasyonu düşürme çabasının, enflasyonun beklentilerin bile altında açıklanması nedeniyle çalışan ve emeklilerin yaşadıkları enflasyon oranında değil, TÜİK tarafından makyajlanmış rakama göre zam alacaklarına dikkati çekti.

Erdoğdu, alt ve orta sınıfın bütçesini kapsayan gıdada yıllık enflasyonun yüzde 25, konutta yüzde 24, ev eşyasında ise yüzde 32 olduğuna değindi.

Erdoğdu’nun iddiaları da ilginç.

“Herkes yalan söylendiğini, istatistiklerle oynandığını biliyor. Hiçbir ekonomik verinin, istatistik bilginin doğruluğu ve güvenilirliği kalmadı. TÜİK’in enflasyon rakamları ile pazar tezgahları ve market raflarındaki enflasyon rakamları arasında büyük fark var. Resmi rakamlar ne söylerse söylesin halk enflasyonun ne oranda yükseldiğini yaşayarak biliyor.

 

***

Düşük enflasyon açıklamasıyla çalışan ve emeklilerin maaşlarına yapılan yüzde 10 civarındaki zammın ihtiyaçları karşılamaya yetmeyeceği malum.

Vatandaşın önünde şimdi bir fırsat var.

Bu fırsatı iyi değerlendirip, değerlendirmemek de onların elinde.

Enflasyon rakamları ile oynamanın, yalan söylemenin dar gelirlinin cebinden çalmak, kul hakkı yemek olduğunu vurgulayan Aykut Erdoğdu, “Açıklanan enflasyon rakamı milyonlar için hayal kırıklığı oldu. Ücretlere düşük zam yapmak için resmi enflasyon rakamları, gerçek enflasyondan düşük açıklandı”

İddiasını da kamuoyunun dikkatine sundu.