Öncelikle Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in dikkat ve duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

Dün bu köşede okulların güvenliğiyle ilgili bazı istek ve şikayetleri dile getiren konuları yazmıştım.

Bazı okullarda güvenlik elemanının olmadığını, okulların bahçe kapılarının açık olduğunu ve özellikle ilkokul öğrencilerinin yollara çıktıklarını bunun da tehlike oluşturduğunu belirtmiştim.

Konuyla hemen ilgilenen ve bana bazı bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, böyle bir sorunla karşı karşıya olduklarını, ancak sorunun önümüzdeki hafta içinde çözümleneceğini söyledi.

Özen, kendilerine verilen 183 adet güvenlik elemanının bürokratik işlemlerinin tamamlanamaması nedeniyle iş başı yapamadıklarını, önümüzdeki hafta bu işlemlerin uzamasıyla bu güvenlik elemanlarının ihtiyacı olan ve riskli okullarda işe başlayacaklarını ifade etti.

Kendisinin de zaman zaman gittiği bazı okullarda bu sorunla karşılaştığını kaydeden Özen, öğrencilerin güvenliğinin daima ön planda olduğunu, bunun için de gereken her şeyi yaptıklarını söyledi.

Özen’den genelde okulların güvenliği konusunda bir sorun olmadığını, bu münferit durumların da derhal çözümleneceği sözünü almam, bu konuda beni arayan okurlarım adına memnuniyet vericiydi.

Okuldaki çocuklarının güvenli olmadığını düşünen veliler böylece biraz rahatlayacaklardır.

Bu konuda sıkıntısı olan okullar da sıkıntılarını çözmüş olacaklar.

 

BİR HAFTA EYLEM

 

Doktorların hastaları tarafından şiddete uğramaları, hatta öldürülmeleri ne ilk ne de son olacak.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Dr. Fikret Hacıosman’ın hastası tarafından öldürülmesinin ardından doktorlar Türkiye’nin her yerinde ayağa kalktı.

Eskişehir’de de Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen doktorlar hafta başından beri eski Sağlık Müdürlüğü binası önünde sürdürdükleri eylemlerini hafta sonuna kadar devam ettirecekler.

Son saldırıyla Sağlıkta Şiddet Yasası yeniden gündeme geldi.

Daha önce de bu tür saldırılarda doktorların meslek kuruluşları tepkilerini dile getiriyor, ama yetkililerden bir ses çıkmıyordu.

Umuyoruz bu tür saldırı son olur.

Ama sağlıkta Şiddet Yasası çıkmadıkça son olacağını da düşünmüyorum.

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Akif Aladağ da konuyla ilgili açıklamasında şunlara değinmişti.

“İlk günden itibaren yetkilileri uyardık; yine uyarıyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programı’ndan vazgeçin. Sağlık çalışanlarına yönelik hürmetsiz, itibarsızlaştırıcı, hekim ve hastayı karşı karşıya getirici söylemlerinizden vazgeçin. Eylemlerimizle Sağlık Şiddet Yasası’nın çıkarılmasını istiyoruz Sağlığı korumaya, hayat vermeye yemin etmiş biz hekimler sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmediğimizi dile getireceğiz.”

Umuyoruz bizlerin sağlığı için gece-gündüz çalışan doktorlarımız bu tür saldırılardan korunur.