Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonunda Eskişehir’e gelmesi, bazı toplantılara katılması, Köprübaşı’ndan Belediyeye kadar olan yürüyüş, esnafla sohbet CHP’ye büyük bir moral verdi, bu aynı zamanda da bir gövde gösterisiydi.

Eskişehir’in merkezdeki belediyelerin Başkan adayları da böylece belirlenmiş oldu.

Kılıçdaroğlu, Büyükerşen’e, “Hocam Eskişehir size emanet” derken, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerine övgü yağdırırken, adayları da bir anlamda açıkladı.

 

***

Evet CHP 2019’da yapılacak seçime çok çok önemli gelişmeler olmazsa Büyükşehir’de Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı’nda Kazım Kurt, Tepebaşı’nda da Ahmet Ataç ile devam edecek.

Daha önce de yazdığım gibi adaylar bu şekilde olacak.

Olması gereken de buydu zaten.

Büyükerşen belediyeciliği, bu gün bir çok kentte imrenilen bir noktadadır.

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin yaptığı işler, ortaya koyduğu projeler bir çok yerde ödüller alıyor.

Gerek yurt içinden gerek yurtdışından insanlar boşuna yapılan projeleri incelemeye gelmiyor.

 

***

Geçtiğimiz hafta ortasında Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinin düzenlediği, “Açık Kapı Günleri” etkinliğine katıldım. Oraya 10 ilden yerel gazeteciler katıldı.

Bizim Eskişehir’den geldiğimizi gören gazetecilerin önce söyledikleri sözler, “Eskişehir çok güzel bir kent oldu, sonra da “Büyükerşen keşke bizim şehrimizin Belediye Başkanı olsaydı” şeklindeydi.

 

***

Merkez adayları tamam da dış ilçelerin adayları ne olacak?

Han ve Mahmudiye’nin başarılı çalışmaları Başkanlarının yeniden aday yapılacağı yönünde düşünenlerdenim.

Daha önceki seçimde çok az oy farkıyla CHP’nin kaybettiği Mihalıççık, Seyitgazi, Çifteler, Alpu gibi ilçelerde iyi çalışılıp doğru adaylar da çıkarılırsa bu ilçeleri de CHP alabilir.

 

***

AKP’de Belediye Başkanlıkları için adı geçenlere şöyle bir bakalım.

Büyükşehir için Nabi Avcı’nın adı geçiyordu, buna eski il Başkanı Dündar Ünlü de eklendi.

Tepebaşı için Ahmet Sivri ve Mustafa Birsen.

Odunpazarı için daha önceki seçimde Büyükşehir adaylığı verilmediği için Odunpazarı adayı da olmayan Burhan Sakallı’nın adı dolaşmaya başladı. Volkan Doğan ise seçim bürosu bile açmıştı.

 

 

***

Bir de Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir için söylediklerine bakalım.

Eskişehir'e her geldiğimde Eskişehir'in sokaklarını gezerken, parklarını gezerken büyük bir memnuniyetle ayrılıyorum. Eskişehir'i çöldeki bir vaha gibi tanımlıyorum. Nehri tertemiz, yeşil alanları, kütüphaneler, sanat eserleri, insanlar sokaklarda huzur içinde gezebiliyorlar. Eskişehir'i sadece orta Anadolu'nun, Türkiye'nin değil Dünyanın bir markası haline getiren hocamıza yürekten teşekkür ediyorum. Hocamın Eskişehir'e büyük hizmetleri var. O nedenle 'hocam Eskişehir size teslim' diyoruz. Üniversiteyi üniversite, kenti kent, ilimi bilgiyi herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir ilgi alanı haline getirdi. Tepebaşı ve Odunpzarı Belediyesi'ni de şükranla anıyorum. Eskişehir'in bir kültür kenti olmasında emeği olan başta hocam ve diğer belediyelere teşekkür ediyorum."