Yerel seçimler yaklaştıkça, yerel siyasetçiler arasındaki diyaloglarda da bir artış görülmesi doğaldır.

Ancak bu eleştiriler sınırları aşmamalı, hakaret düzeyine varmamalıdır.

Bir de gerçekçi ve düzeyli olmalıdır.

AKP’nin Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, göreve geldiğinde düzeyli bir siyasetçi profili çizdi,

Halen de öyle biliniyor.

Ama bazen yapılan eleştiriler de insana “bu kadarına pes” dedirtebiliyor.

Hani geçtiğimiz günlerde yine seviyeli politikacı kimliğiyle bilinen AKP İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın ulaşım zamlarıyla ilgili açıklaması ve ardından “tramvaylar mazotla mı çalışıyor” esprisi!

 

***

Kaynarca’nın “Tepebaşı Belediyesi’nin hiçbir iş yapmadığı” şeklindeki açıklaması CHP’nin Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ı oldukça kızdırmış olacak ki “Tepebaşı Belediyesinin hiçbir iş yapmadığını söylemek Tepebaşında yaşayan birisi için en hafif deyimiyle nankörlüktür” dedirtebildi.

Ayrıca, “Tepebaşı Belediyesi kastedilerek terör örgütlerine sevicilik yaptığını söylemenin elbette yargısal boyutu olacaktır” diyen Dalgıç, bu konuyu da şöyle yanıtlıyor.

“Ancak AKP Tepebaşı İlçe Başkanının, Haburu, Dolmabahçeyi, “sayın APO” söylemlerini unuttuğu anlaşılıyor. Bu ülkede, teröristleri biran önce serbest bırakabilmek için mahkemeleri sınıra taşıyan bir partinin ilçe başkanının, bu sözleri söylemek için en azından yüzünün kızarması gerekir. Tepebaşı Belediyesinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin, hiçbir terör örgütü ile yan yana anılması mümkün değildir.

Ne Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ne de, partimizin diğer belediye başkanlarının Cumhuriyet Halk Partisi dışında bir başka parti için oy istemesi söz konusu olmayıp bu açıkça yalandır, iftiradır. Bunu ispat edemeyen de iftiracıdır. Bir süredir böyle bir dedikodu ile özellikle kırsal kesimde yalan propaganda yapıldığını duymaktaydık. Şimdi bu dedikoduyu çıkarıp yayanın AKP Tepebaşı örgütü olduğu ortaya çıkmış, AKP Tepebaşı İlçe Başkanı suçüstü yakalanmıştır.”

 

***

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Dalgıç’ın, Kaynarca’ya yanıt niteliğinde yaptığı bu açıklamanın, yapıldığı gün Tepebaşı Belediyesi’nden de bir haber geldi.

Tepebaşı Belediyesi Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile marka kent olma yolunda emin adımlar atmaya devam ederken; AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi’nde 6. sırada yer almayı başardı.

Bu Tepebaşı Belediyesi için önemli bir başarı.

Hiçbir şey yapmadı denilen Belediye, böyle bir başarı elde ediyor.

Dalgıç, Tepebaşı Belediyesi’nin, 230 kurum arasında 6’ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attığını belirtiyor ve termik santrale de değinmeden geçmiyor.

“Tepebaşı belediyesi,  AKP’nin termik santral kurarak katletmeye çalıştığı çevreyi korumak için, birincil görevi olmamasına rağmen, temiz enerji projeleri üreten ve uygulayan, yani sadece bugünü değil geleceği kurtarmaya çalışan bir belediyedir.”

Bu tür diyalogları seçim sürecinde daha çok göreceğiz.