25 Eylül 2018 Salı günü saat 05.53 de 1 derece Koç burcundaki Ay ve Terazi burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay meydana gelecek.

 

Dolunaylar, hayatımızdaki karşıtlıkları yada kutuplaşmaları vurgular ve etkisi iki hafta sürer. Bir önceki Yeniayla alakalı olan yeni başlangıçların, atılan tohumların ürününü toplamaya başladığımız hasat zamanlarını temsil eder.

 

Koç-Terazi aksı, ben ve biz kimlik ekseni olarak tanımladığımız Zodyak’ın ilk eksenidir. Koç’un artan enerjisiyle başlattığı eylemleri, Terazi herhangi bir çatışmadan kaçınan ilkesiyle tamamlamaya çalışır.

 

Dolunay horoskopunda Başak burcu yükseliyor. Ay-Şiron ile aynı noktada, kavuşurken, Güneş –Merkür ise yakın derecelerde kavuşmakta. Bu önemli kavuşumlarla beraber Ay-Güneş ve Satürn arasında T kare bağlantı oluşmakta.

Hayat akışımızı yavaşlatan, öğrenmemiz ve kendimizi geliştirmemiz gereken konularda bir takım testlere yol açabilir.

Sınırlandığımız şeyleri aşmak, engellerden kurtulmak ve hedeflerimize ulaşmak için gereken azim ve kararlığı da sağlayacak.

Şiron ise, geçmişe dair bastırılmış yaraları hem açığa çıkartacak, hem de şifalandırma fırsatı verecek.

Dolunay’ın yönetici Mars, Güneş ve Ay ile uyumlu bakış açısı içinde, çözüme odaklı enerjiler sağlayacak.

 

Koç burcu baş bölgesini temsil ettiğinden, ve Satürn’ün konumunu da  hesaba katarsak, tansiyon, beyin kanaması, migren, felç ve kalp krizi, iskelet sistemi, bel, cilt ve diş  gibi sağlık sorunları  ve cerrahi müdahale  gereken durumlarda Dolunayla birlikte artış gözlenebilir.

 

Dolunay diğer burçlarla birlikte Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak burçlarını daha fazla etkileyebilir.

                                                                                                         

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) Sevgili Koçlar, enerjik ve rekabetçi hissedebileceğiniz bir dönem. Planlarınızı eyleme geçirecek çok sayıda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Duygusal engellerinizden ve sıkıntılı ilişkilerinizden özgürleşerek kendinize daha parlak bir gelecek inşa edebilirsiniz. İmaj değişimleri yapmak beden sağlığınızı şifalandırmak adına ideal bir zamandasınız.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, iç barış arayışında olacağınız bir dönem. Ruhunuzun derinlerinde yer alan acı olayları, yetersiz ve eksik hissettiğiniz yanlarınızı şifalandırmak adına değerlendirebilirsiniz.

İlham verici çalışmalar, doğada yürüyüşler, ,müze, kütüphane, cami ve türbe gibi yerleri ziyaret ederek enerji toplayabilirsiniz.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, gruplar, organizasyonlar ve arkadaşlarınız önem kazanıyor. Fikir ayrılıkları, üstünlük kurma girişimleri ortaya çıkabilir. Dolayısıyla bazı arkadaşlık ve dostluklarınızı gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Geleneksel olmayan fikirleriniz ile geleceğe yönelik planlarınızda daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, kariyeriniz ve sosyal statünüzü geliştirmek adına çok çalışacağınız bir dönem. Üstleriniz veya çalışma arkadaşlarınızla ters düştüğünüz durumlar oluşabilir. Dolayısıyla, kararlı, ciddi ve yapıcı adımlar atarak, hedeflerinize yön verebilirsiniz.

Aile ve özel hayatınızla ilgili hızlı açılımlar  yaşayabilirsiniz.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) ) Sevgili Aslanlar, yaşamınızda farklı alanlarda yenilik ve değişime ihtiyaç duyabilirsiniz. Yüksek öğrenim, iş veya başka sebeplerle ideallerinizi gerçekleştirmek adına yurtdışına gidebilirsiniz. Dolunay enerjisi daha önceden başlattığınız ticari girişimlerinizi, hukuksal meselelerinizi sonuçlandırabilir.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, eşiniz, partneriniz veya ortağınız ile maddi konulara dair sıkıntılar yaşabilirsiniz. Ek gelir elde edebileceğiniz alternatif yol arayışlarına girebilirsiniz. Ödemeler, harcamalar,  kredi, vergi, miras, sigorta konuları gündeme gelebilir. Bazı sorunlarınıza çözümleme ve sağlığınızı şifalandırma imkânı bulabilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, karşıt burcunuzda gerçekleşen Dolunay, ilişkileriniz, evliliğiniz ve ortaklığınızı ön plana çıkıyor. Yaşam ortağınız ile aranızda çekişmeler ve anlaşmazlıklar söz konusu olabilir. Bir kısım teraziler ilişkilerinde başlangıç yada bitiş kararları alırken bazılarınız ise, mülk satabilir, sözleşme imzalayabilir yada fesh edebilirsiniz.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, İş, hizmet ve günlük yaşam düzeninizde beklenmedik değişiklikler gerçekleşebilir. Burcunuzda ilerleyen Jüpiter ve Venüs’ün desteği ile aşk, iş ve maddi konularda sürpriz  fırsatlar sevindirici gelişmeler gündeme gelebilir. Dolunay enerjisi ile sağlığınıza, hayvan ve doğa sevginize yeni bir yaklaşım geliştirebilirsiz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, romantik ilişkileriniz, yaratıcı çalışmalarınız ve çocuklarınızla ilgili konularda yeni bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Bu dönem daha rahat daha özgür olmak ve sosyal ilişkilerinizi güçlendirmek isteği duyabilir, hızlı ve değiştirici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yaratıcı becerilerinizi mükemmelleştirebilirsiniz.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, ev, aile ve ebeveynlerle ilgili konuları önem kazanıyor. Dolayısıyla, eviniz ve ailenize olan  sorumluluklarınızı ihmal etmemeniz ve ilişkilerinizde daha özenli olmanız gereken bir dönemdesiniz. Evlilik-boşanma, miras, nafaka, taşınma, kiralama, mülk alıp-satmak ve tadilat gibi konular sonuca ulaşabilir.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, sosyal, iş alanlarınız ve kardeşlerinizle iletişim temponuz artıyor. Yaratıcı fikirlerinizi özgürce ortaya koyabileceğiniz bu dönemde kardeşleriniz, yakın çevreniz veya komşularınız ile fikir ayrılıklarına düşebilirsiniz. Resmi işlerinizde sonuçlanmalar, eğitim, basın ve ticari alanlarda ise gelişmeler yaşayabilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, geliriniz ve maddi kaynaklarınızla ilgili gerçekçi bir şekilde ilgilenerek, planlar yapmanız gereken bir dönemsiniz. Bu dönem umulmadık ekonomik dengesizliklerin, düzensizliklerin oluşması iş ve yatırım konularında planlarınızın bozulmasına yol açabilir. Mali durumunuzu sağlama almak adına ciddi hareket etmelisiniz.