İYİ Parti’de

işlem tamam

 

 

İYİ Parti’de bir anlamda taban ağırlığını koydu ve işi bitirdi.

Parti’nin Afyon toplantısında 24 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Genel Başkan Meral Akşener, kurultaya gidileceğini ve kendisinin de aday olmayacağını açıklamasından sonra başlayan taban hareketi sonucunu verdi.

Aralarında Eskişehir’in de bulunduğu il teşkilatlarından gelen destek mesajından sonra en son Türkiye’nin dört bir yanından Akşener’in İstanbul’daki evine giden partililer Genel Başkanı ikna etmeyi başardılar.

 

***

Burada Koray Aydın’ın yaptığı gaf ya da kırdığı pot damgasını vurdu ama sonuçta dün partisinin Başkanlık Divanı’na gelen Genel Başkan Akşener, bir takım açıklamalarda bulundu ama Kurultay’da aday olup olmayacağına bir açıklık getirmedi.

Partinin ağır topları ise Akşener ile devam edilecek mesajı verdiler.

Akşener "Nerede eksik yaptık nerede fazla yaptık. Hangilerini bozamadık hangi problemleri çözemedik bunları tartışıp bir sonuca ulaşacağız. Ondan sonra İYİ Parti yerel seçimlerde sonuç almak için çaba gösterecek. Kurultayımıza hazırlık çalışmaları hızla bitirip 12 Ağustos’tan sonra yerel seçimler için ortaya çıkarıp toplantı yapacağız." dedi.

 

***

Bir başka büyük kongre hazırlığı yapan parti ise Ak Parti.

Siyasi kulislere yansıyan haberlere göre parti yönetiminin yarısının değişeceği belirtiliyor.

Tabi bizi burada ilgilendiren Eskişehir milletvekili Harun Karacan’ın durumu.

Halen Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Karacan, yeni parti yönetiminde görev alacak mı?

Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın mevcut yönetimden çok sayıda ismi eleyeceği söyleniyor.

“Gençlere önem vereceğiz, tecrübelileri koruyacağız” söylemi var.

Harun Karacan’ın bu durumda hem genç, hem de tecrübeli sınıfa girdiğini söylemek abartı olmaz.

18 Ağustos’ta yapılacak büyük kongrede Karacan’ın yönetime girip giremmesi, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı için de bir takım ipuçları verecektir.