29 Mayıs 2018 Salı günü Saat 17.20 de Yay burcundaki 8 derece Ay ve İkizler burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay meydana gelecek.

 

Dolunaylar, hayatımızdaki karşıtlıkları yada kutuplaşmaları vurgular. Egomuza karşılık gelen ihtiyaç duyduğumuz şeyleri içerir. Güneş eril enerji ve ego ihtiyaçlarını temsil eder, dişil enerji olan Ay ise duygusal ihtiyaçları temsil eder.

Dolunay etkisi iki hafta sürer ve bir önceki Yeniayla alakalı olan yeni başlangıçların, atılan tohumların ürününü toplamaya başladığımız hasat zamanlarını temsil eder.

 

Zodyak’ın dokuzuncu evini temsil eden Yay burcu yüksek eğitim, yabancı kültürler, yurtdışı ilişkiler, uzak seyahatler, medya, yayıncılık, din, felsefe, dış ticaret, turizm, üniversiteler, akademisyenler, hukuk, kanunlar, mahkemeler avukatlar, yargıçlar, büyük elçiler, diplomatlar, hâkimler, din adamları ve ibadet yerleri ile ilişkilidir. Dolunay sürecinde bu alanlarda gündemi oluşturacak gelişmeler yaşanabilir.

 

Yay-İkizler ekseninde meydana gelen Dolunay iki değişken işaretli ateş ve hava elementinin temsilcileridir. İkizler bilgiyi öğrenmek ve edinmekle ilişkili olup, Yay ise bu bilgiyi öğretmek ve yaymakla ilişkidir.

Zihin gelişimi olan bilgi ve anlayış üzerine odaklanan bu aksın görevi İkiz’lerin temel çerçevesini Yay'ın ilerici çerçevesi ile dengelemeyi öğrenmektir.

 

Dolunay horoskopu Akrep burcu yükseliminde, Ay, Antares kraliyet yıldızı ile birliktelik kurarken, diğer tarafta Güneş Aldebaran kraliyet yıldızı ile birliktelik kuruyor. olumlu (Antares) ve olumsuz (Aldebaran) ektiye sahip bu iki sabit yıldız yaklaşık iki hafta boyunca zorlayıcı, kavgacı ve huzursuz enerjiler verecek.

Kişisel ve toplumsal alanlarda büyük düşüşlere, ani kayıplara, gerilemelere, hastalıklara, suikastlara, boğulmalara, şiddet ve savaşlara neden olabilir. Ancak dönüşümlerden sonra, yeniden toparlanmaya ve en üst seviyeye ulaşmak için gerekli olan azim ve kararlılığı vermeleri de söz konusu olabilir.

 

Sağlık açısından, kan, karaciğer, üst bacaklar, uyluklar ve kalça bölgelerini ilgilendiren rahatsızlıklarda Dolunay döneminde daha fazla artış söz konusu olabilir.

 

Dolunay diğer burçlarla bilirlikte Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarını daha fazla etkileyebilir.

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) Sevgili Koçlar, fiziksel ve zihinsel enerjiniz artıyor. Yaşamınızda şimdiye kadar aşamadığınız bazı engelleri aşma fırsatı bulabilirsiniz. Çıkacağınız bir yolculuk yada tesadüfen yaşayacağınız bir olay sayesinde hayata bakış açınız değişebilir. Eğitim, hukuk, medya ve ticari alanlarında var olan sorunlarınız da hızlı ilerlemeler kaydedebilirsiniz.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, eşiniz veya ortağınızla aranızda mali konulara dair güven arttırıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem fikirsel ve maddi yardımlar somut anlamda değerlendirebilirsiniz. Kredi, vergi, nafaka, miras, alacak-verecek konularında yerinde ve doğru kararlar vermek adına sıkıntı ve zorlanmalar yaşayabilirsiniz.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, bu Dolunay ile ruh halinizde değişimler ve dengesizliklere maruz kalabilir, ilişki zorluklarıyla karşılaşabilirsiniz. Kimi ilişkilerde karşılıklı saygı ve nezaket geliştirerek sorunları ortadan kaldırabilir. Bekârlar ise kendilerine şans ve güven veren özel birini bulabilirler. İş yaşamınızı etkileyen gelişmeler yaşayabilirsiniz.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, duyarlılığınız ve sorumluluklarınız artıyor. Rutinlerinizden kurtulmak, sevdiklerinize daha yakın olmak isteyebilirsiniz. İş verimliliğinizi artırmak için çalışma arkadaşlarınızla ihmal ve iletişim eksikliklerinizi ortadan kaldırabilir, ortak görevler alabilirsiniz. Yeni bir diyet, spor veya tedaviye başlayabilirsiniz.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) Sevgili Aslanlar, romantik ve sosyal ilişkilerde bitiş ve yeniden başlangıç deneyimlerine açık etkilerdesiniz. Kendinizi kanıtlamak, popülerlik kazanmak ve geçmişinizde bir iz bırakmak için ekstra bir çaba harcayabilirsiniz. Sevdikleriniz ile gezilere, eğitim aktivitelerine veya spor faaliyetlerine katılabilirsiniz.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, ev ve aile çevreniz ile alakalı önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ev taşıma, alım satım, kiralama, tamir gibi konular gündeminize gelebilir. Yaşam koşullarınızı ve aile finansmanınızı geliştirebileceğiniz fırsatlar elde edebilirsiniz. Bu dönem evinizde dini okumalar, eğitim veya kültürel toplantılar yapabilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, sevdikleriniz, kardeşleriniz ve yakın dostlarınız ile bol iletişim kurabilirsiniz. Her türlü, gezilere, eğlencelere ve toplantılara katılmak için kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Ancak coşkularınız sizi aşırı harcamalar yapmaya zorlayabilir veya alma ihtiyacı duyduğunuz değerli bir eşya bütçenizi zorlayabilir.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, objektif ve ılımlı hareket etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Finansal kaynaklarınızı ve güvenliğinizi arttırmak adına bir takım sorumluluklar alabilirsiniz. Daha önceden göze alamadığınız bir proje veya girişim gündeminize gelebilir. Seyahat ve eğitim masraflarınıza artabileceğinden borca girmekten kaçılmalısınız.

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, iyi bir ruh haliniz ve sempatik tavrınız dikkat çekecek. Yeni bağlantılar oluşturabilir, aileniz ve arkadaşlarınız ile keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kendinizi geliştirebileceğiniz ve etrafınızdan etkileneceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz. Bu dönem kilo alabileceğinizden, yeme, içme ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, yorucu koşullardan uzaklaşıp yalnızlık tercih edeceğiniz bir dönem. Geçmiş ve gelecek trendlere olan duyarlılığınız iç görünüzü arttırabilir. Hayatınızda olumlu değişim yaratacak yüzleşmeler, yaşayabilir, gizli olaylar açığa çıkabilir. Sağlık meselelerinizi şifalandırabilir, dua, ibadet veya meditasyon ile huzur bulabilirsiniz.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, çekiciliğiniz ve enerjiniz artıyor, dolayısıyla kişiliğinizi dışsallaştırma, başkalarıyla bağlantılar kurabilirsiniz. Kulüpler, arkadaş grupları, kültürel turlar aracılığıyla, farklı kültürlerden arkadaşlar ve yeni bir çevre geliştirebilirsiniz. Yaşamınızda bir takım tabuları yıkmak değiştirmek adına bazı ideallerinizin peşinden koşabilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, iş, kariyer ve sosyal konumunuzu ilerletebileceğiniz fırsatlar yakalayabilirsiniz. İşe girme, iş değiştirme, terfi, ün, emeklilik veya evlenme gibi gelişmeler ile toplumdaki rolünüz değişebilir. Alçak gönüllü olacağınız bir dönemdesiniz, dolayısıyla siz sevgili Balıkların hedef ve planlarınıza ulaşmalarına yardımcı olabilir.