16 Mayıs 2018 tarihi itibari ile Merkür gününden merhaba. Yeniay fazında ilerleyen Ay gün boyunca İkizler burcunun evinde olacak. Dışa dönük, hareketli ve enerjik bir ruh halinde güne başlayacağız.

Hem etkinliğimiz hem de esnekliğimiz günümüze hükmedecek, dolayısıyla her şeyi, aynı anda yapmanın motivasyonunu sağlayabiliriz. İletişim isteyen işler, entellektüel konular, verilerin ve bilgilerin aranması, müzakereler, kısa vadeli anlaşmalar yapmak adına değerlendirebiliriz. İş veya özel meselelerimiz için kısa mesafeli yolculuklar yapmamız gerekebilir.

Kardeşlerimiz, yakın çevremiz ile bazı konularda fikir alış verişlerinde bulunabiliriz.

Boş zamanlarınızı ise kütüphaneye gitmek, açık havada yürümek, omuz ve kollarımızı esneteceğimiz fiziksel hareketler yaparak değerlendirebiliriz.

 

Günün gezegen hareketi ise Kova burcuna geçen Mars ve Boğa burcuna geçen Uranüs arasında zorlayıcı bir görünüm gerçekleşecek olmasıdır. Engelleme ve kısıtlamadan kurtulmak, otoriteye karşı isyan etmek için güçlü bir dürtü veren transittir. Gerek kişisel gerekse toplumsal konularda her zamankinden daha acil durumlar ve tehlikelerle uğraşmak zorunda kalına bileceğini işaret etmekte.

Hayatınızda değişiklikler yapma ve farklı olmak arzunuz bazı hatalara yol açabilir.

Sonucunu düşünmeden aceleci davranmamalı ve aptalca riskler almamalısınız.

Trafik, ağır makineler, elektrikli aletler ve keskin obje kullanımlarında  kaza, gerginlik ve beklenmedik gelişmelere açık etkiler söz konusu.

Deprem, yangın, terör saldırıları, patlamalar, uçak kazaları, suikastlar, polis, asker ve radikal grupların arasında gerginlikler çatışmalar ve karşı karşıya gelinmeler söz konusu olabilir.

Kalabalık yerlerde yapılan gösteriler, kutlamalar, parklar, avm’lerde dikkatli ve tedbirli olmalı, şüphe ettiğiniz durumları ve şahısları güvenlik güçlerine bildirmelisiniz.

Yada beklenmedik tehlikeli durumların ve değişikliklerin olabileceğinden güvenlik önlemleri almak faydalı olacaktır.

 

Ve büyük jenerasyon gezegenlerimizden Uranüs 15 mayıs itibari ile Yeniayla birlikte Boğa burcuna giriş yaptı.

Devrim gezegeni diye adlandırdığımız Uranüs öngörülemeyen, dürtüsel ve acil değişimlerle ilişkilidir.

Boğa burcu, materyal, mallar, değerler, kazanılmış olanlar, aynı zamanda beden, yiyecek, topraklar, gelenekler, alışkanlıklar ve tarımla ilişkilidir.

Uranüs Boğada güçsüz konumdadır ve Boğa burcunun enerjisine uyum sağlamakta zorlanacaktır. Dolayısıyla 26 Nisan 2026 yılına kadar gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda pek çok düzeni yıkıp yerine daha gerçekçi ve uzun vadeli yenilikler inşa edecektir.

Kişisel horoskoplarımızda Boğa burcunun bulunduğu ev alanlarında horoskoplarımızın durumuna göre etkileneceğiz.

Toplumsal alanlarda ise,

—teknolojik yenilikler daha fazla kırsal alanlara yayılabilir.

—dijital endüstri, robotlar, bilgisayar, elektrik, elektronik aletlerde yeni buluşlar, gelişmeler meydana gelebilir.

—ulaşım, elektrik, aydınlatma konularında gelişmeler yaşanabilir.

— çiftçi, tarım, gıda sektörlerinde bir yandan sağlığa yararlı tohumlar yaygınlaştırılma çalışılırken bir yandan da piyasada çoğalan genetiği ile oynanmış besinlere karşı mücadeleler başlayabilir. Dolayısıyla daha sağlık beslenmemize yol açacak gelişmeler gündemimizi meşgul edebilir.

—Gıdalara ilişkin yasalar çıkabilir.

—bankacılık, para ve borsa piyasalarında sarsıcı değişimler söz konusu olabilir.

—arazi, mülk alım satım konularında yeni düzenlemeler, yasalar oluşturulabilir.

—zevklerimizde değişimden geçebilir.

—yeni trentler, moda, giyim, takı, süs eşyalarında daha bağımsızlık hissi veren yenilikler hayatımıza girebilir.

 

Bu yedi yılık zaman bizi esaret altında tutan zincirlerden artık kendimizi serbest bırakma arzusu verecektir. Dolayısıyla ön görülemez değişimlerle karşı karşıya kalabiliriz. Bu süreç içinde yaşayacağımız derin ve acımasız değişimler, olgunlaşmamız, kendimizi geliştirmemiz ve yükseltmemiz için gerekli olan deneyimlerdir. Sevgili dostlar, dünyamıza, çevremize ve kendimize daha fazla önem vermeli, sevmeli ve bu sevgiyi daha fazla beslemeliyiz. Çünkü her birimiz çok özel varlıklarız.

Sevgi hayatımızdaki şifa kaynağımızdır. Sevgi frekansında kalıp sevgiyle şifalanalım sevgiler.