Son zamanlarda eğitimci kuruluşları bir-iki konuda ortak tepki koyuyorlar.

Eskişehirliler bunu kentin çıkarları ya da eğitimin çıkarları söz konusu olduğunda yapıyorlar ve bir araya geliyorlar.

Termik Santrale karşı çıkan Eskişehirlilerin yanı sıra Eskişehir’deki Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğit Der, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri gibi kuruluşlar bir araya eğitim ile ilgili konularda bir araya gelmenin örneğini verdiler.

Bu konulardan biri performans konusu diğeri de şube imam hatipler konusuydu.

 

***

 

Eğitimciler adına Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 8 ortaokula daha imam hatip şubesi açılmasıyla Eskişehir’de imam hatip ortaokulu sayısının 26’ya ulaştığını belirterek, “Daha önce açılan imam hatip ortaokulları yeterli değil midir ki yenileri açılmaktadır? Eskişehir’de imam hatip ortaokullarına düşen öğrenci sayısı ne kadardır? İmam hatip sınıflarının açıldığı okulların bazılarında ikili eğitim yapılırken fiziki alt yapı nasıl sağlanacaktır? MEB’in temel görevi sadece imam hatip okulları mı açmaktır?’’ sorularını yöneltiyor.

Eğitimde onca sorun varken temel meseleyi imam hatiplere indirerek çözümler üretilemeyeceği, yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminde öğrenciler, veliler bu kadar mağdurken Eskişehir eğitim ortamının iyice kaosa sürüklendiği iddiası da gündemde.

 

***

 

Eskişehir’de eğitim alanında faaliyet gösteren Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının performans konusunda da ortak tavırları vardı. “Performans Sitemini Kabul Etmiyoruz” diyen eğitimciler Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı yanlıştan dönmeye davet ediyorlar. 

Bakanlığın uygulamaya soktuğu bu taslağın eğitimin niteliğini artırmaya hiçbir katkısı olmadığı ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığını performans değerlendirme taslağına karşı itirazlarını dile getiriyorlar.