Millet pek seçim havasında değil ama siyasiler şimdiden seçim havasına girmiş görünüyor.

2019 seçim yılı, Mart’ta yerel, Kasım da ise parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

Tabi öncelik yerel seçimde.

AKP Eskişehir Büyükşehir’i almak istiyor, bunun için de elinden geleni ardına koymayacaktır.

Şimdilerde AKP ufak ufak taşlamaya başladı.

Merkezin dışındaki ilçelerde ağırlıklı olan AKP, buradan vurmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Dündar Ünlü, ilçeler üzerinden, Büyükşehir belediyesinin yereldeki çalışmaları yok saydığını belirtti.

Ünlü, “Yereldeki çalışmalara önem vermeyen, yereli dışlayan, yereldeki halkı yok sayan bir anlayış var. Bu yüzden ne yazık ki çok ciddi manada sıkıntılar yaşıyoruz. Bugün Büyükşehir belediyesi maalesef şehrimize önemli denilebilecek bir yatırım yapmıyor. Mahmudiye ve Han Belediyeleri CHP’ye ait. 2014 yılından 2018 yılına geldiğimizde Han ilçesi ve Mahmudiye ilçesinde ne değişiklikler olmuş? Bu belediyelere üstelik Büyükşehir belediyesi de destek veriyor. Bizim belediyelerimize büyükşehir destek vermiyor. Bunca desteğe rağmen bu ilçelerde bir değişim var mı? Yok. Sadece rutin işler yapılıyor. Hangi yüzle vatandaşa; ‘biz ilçeleri şuradan şuraya getirdik’ deyip oy isteyeceksiniz? Neyi vaat edeceksiniz? CHP şunu aklına koysun. 2019’daki seçimlerde ilçe belediyesi alamazlar. Sadece avuçlarını yalarlar” gibi iddialarda bulundu.

2019’de ilçe belediyesi alamazlar diyor, yani Dündar Ünlü Büyükşehir’den şimdiden ümidini kesmiş 

 

***

Dündar Ünlü’nün bu açıklamayı yaptığı gün, Büyükşehir’den de bir açıklama geldi.

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) kent merkezinin yanı sıra ilçe merkezinde de yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.  Doğayı korumaya yönelik çevre projesi olarak da dikkat çeken atık su arıtma tesisi inşaatları şehrimizde Kırka, Mihalıççık, Seyitgazi, Beylikova ve Mahmudiye’de devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent merkezinin yanı sıra ilçe merkezleri ve bağlı mahallelerde de alt yapı ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak İnönü İlçesinde ESKİ tarafından altyapısı tamamlanan caddelerin asfaltları yenilendi.İnönü İlçesi’nde ESKİ’nin gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarının ardından, İnönü Zaferinin kutlandığı tören alanı başta olmak üzere, çevresinde bulunan Mustafa Kemal Caddesi, Atatürk Caddesi ile Şehit Ali İhsan Aydın Caddesinde bulunan yollar yenilendi. Büyükşehir Belediyesinin kendi ekip ve personeli tarafından 15 gün içinde tamamlanan ilçe merkezindeki çalışmalarda yaklaşık 3 bin ton asfalt kullanıldı. Ekipler yol çizgileri ve trafik levha montaj çalışmalarını da tamamlamayarak, İnönü Merkezi’ndeki caddeleri çağdaş bir yapıya kavuşturdu.”

İlçede 17 caddenin daha asfaltlama çalışmasının sürdüğü de kaydedildi.

Geçtiğimiz ay İnönü Belediye Başkanının bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne bir teşekkürü olduğunu da hatırlıyoruz.

Ee hani ilçelerde bir şey yapılmamıştı?

İlçe ve köy yollarında Büyükşehir ekiplerinin de sürekli çalıştığını biliyoruz.

Bu karşılıklı atışmalar önümüzdeki aylarda artarak devam edecektir.

Ama vatandaş yapılanı da yapılmayanı da görüyor.