Acıbadem Eskişehir Hastanesinden 28 Şubat günü basın mensuplarına gönderilen basın tanıtım daveti aldım. 01 Mart 2018 Günü “Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi hizmete sunuluyor”  kapsamlı davete şehir dışında olmam nedeniyle katılamadım.

Sağlıklı insan ve insan sağlığına yönelik hizmetlerin başta ülkemiz ve şehrimiz olmak üzere tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.

Olgular, sağlıklı insan ve insan sağlığı üzerine kurulur.  Çağlar boyu insanlığın en büyük derdi; sağlıklı insanlar yetiştirmek ve insan sağlığına yönelik etkinlikleri geliştirmek olmuştur.

Dünyayı, sağlıklı insanlar donatır. Çağları sağlıklı insanlar açar ve sağlıklı insanlar kapatır. Geleceği, sağlıklı insanlar kurarlar. İnsan sağlığı ile alakalı tüm hizmetler mukaddestir. Çünkü insan kutsal bir varlıktır. İnsan, diğer yaratıklar karşısında seçkin bir yaratıktır. İnsan, doğuştan üstün vasıflı yaratılır. İnsanın bu üstün vasıfları hayata geçirildikçe değer bulur.

İnsan kaynağı kıymetlidir. İnsan bedeni, sağlıklı akıl ile birlikte değerlidir. İnsan kaynağından daha değerli hiçbir kaynak yoktur. İnsan olmayınca hiçbir kaynak hiçbir işe yaramaz.

İnsan hariç evrendeki diğer tüm varlıkların sadece bedenlerinden faydalanılır. Diğer varlıklar, sadece bedenleri ile değer bulurlar. Ama insanın hem bedeninden ve hem de aklından yararlanılır. İşte insanın diğer yaratıklara olan farkı budur. İnsanı diğer varlıklara karşı üstün yapan özellik akıl unsurudur. İnsan akıllı olduğu için diğer varlıklara göre daha değerlidir. Bu nedenle insan sağlığına verilen her hizmet aziz ve değerlidir. İnsan sağlığı denilince insanın hem bedensel ve hem de ruhsal sağlığı akla gelir. İnsanların beden ve zihinleri sağlıklı olduğunda sağlıklı insan olurlar.

İnsanların tüm ayak numaralarının tek numara ve tek kalıp olması mümkün mü? Ya da tüm insanlar, aynı beden veya aynı drop olması için zorlana olabilir mi? Bütün insanları tek numara ya da tek kalıpta toplamaya zorlamak ne kadar yanlış ise insanların tek düşüncede olmasını istemek de o denli yanlıştır.

Dünya, insanların farklı düşünce yapılarıyla gelişir ve güzelleşir. Dikkate değer nokta insani düşüncelerin sağlıklı insan ve insan sağlığı ile ilgili olmasıdır. İnsanlığı yeknesaklığa zorlamak insanlığın yaratılış gayesine aykırıdır. Bir insanın aynı iki uzvu bile birbirinden farklılık gösterirken başka başka insanların aynı düşünce güdümünde olmalarını beklemek ne denli doğrudur? Bu sorunun cevabını ancak sağlıklı akıp sahipleri verebilirler. Önemli olan nokta insani düşünceler ne kadar farklı da olsa, farklı düşünceli insanların insan sağlığı için sağlıklı hizmet verebilmeleridir. İnsandaki gaye, barış ortamında huzurlu ve sağlıklı yaşamı sağlayabilmek olmalıdır.

İnsanlığın sağlığı ile oynamak isteyenler de olabilir. İnsan sağlığını bozarak menfaat sağlayanlar da zaman zaman çıkabilir. Sağlıklı insanlara düşen görev, insan sağlığı ile oynatmamaktır. Sağlıksız düşüncelerin palazlanmaması için gerekli müdahalelerin zamanında yapılması gerekir. Sağlıklı akıl sahipleri, insan sağlığını bozmaya kalkışır mı? İnsan sağlığı ile oynarlar mı ya da oynatırlar mı? İnsan sağlığıyla oynayan haşeratın yaşam bulmaması için bataklıkları kurutmak gerekir. Bataklıklar kurutulmadıkça zararlılar her zaman türeyecektir.

Sağlıklı insanların dünyaya gelmeleri ve insanların dünyada sağlıklı yaşamları için verilen her bilimsel katkı insanlık adına ciddi bir hizmettir. İnsan sağlığı ile oynayan her türlü art niyetli eylem ve söylemi de kınamak gerekir. Olumlu etkinliklerin yanında ve olumsuz faaliyetlerin karşısında durmalı. Gerekli mücadeleyi de vermek lazım!

İnsanımız sağlıklı olsun! Nesillerimiz sağlıklı olsun! Barış ortamında sağlıklı ve huzurlu yaşamdan daha güzel ne olabilir ki?

Ömrünüz uzun, kazancınız bereketli olsun! Hoşça kalın! Dostça kalın!