2 Mart 2018 Cuma günü Saat 03.52 de Başak burcundaki Ay; Balık burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay doğacak. Astrolojide hasat zamanını temsil eden Başak burcu İkizlerden sonra Merkür’ün yönetiminde olan ikinci burçtur.

Toprak elementinin değişken nitelikle burcu olan Başak Zodyak’ın 6.evini temsil eder.

 

Zodyak’ın değişken nitelikli son burcu olan Balık burcu ise, on ikinci evinin temsilcisi su değişken niteliklidir. Adanmışlık, kurbanlık duygusu, aldatma-aldatılma, sürgün, esaret, başarısızlık, üzüntü, ceza, hapishaneler, bakım evleri ve hastaneler ile ilişkilidir.

Başak ve Balık aksı Zodyak’ın kötü şöhretli dediğimiz eksenidir. Hayatımızdaki sınırlamalar ve başkalarına hizmet açısından çözülmesi gereken sorunlar, fiziksel bütünlük, duygusal denge ve hastalarla ilgili konularda yenilenmeler olacağını işaret etmekte.

 

Dolunay horoskopunda Yay burcu yükselmekte, Ay’ın karşısında Güneş-Neptün birlikteliğinde ve yine Balık burcunda yer alan Merkür-Venüs birlikteliği Mars’a kare açı ile bağlanırken Venüs-Jüpiter ile partil trine içerisinde bulunacak.

İdealleriniz ve vizyonunuzun gelişebileceği bir dönem. Çevrenize daha duyarlı, hayırsever yaklaşımlarınız artabilir. Sosyal yada toplumsal çalışmalarınız hız kazanabilir. Aşk, iş ve finansal konulu işlerinizde tedbirli davranarak her türlü fırsat ve şanslar elde edebilirsiniz.

 

Başak burçlarıyla birlikte diğer değişken grup burçları, Balık, İkizler ve Yay burçları

Dolunayın daha fazla etki alanında kalacak burçlardır.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, hayata daha derinlemesine bakmak nerede ve ne hissettiğinizi anlamaya çalışmak isteyebilirsiniz. Yaşamınızda sizi yavaşlatan, güçsüz hissettiren, düşünlerinizde büyüttüğünüz insanları ve rahatsızlık veren durumlara son noktayı koyabilirsiniz. Bu dönem ani değişiklikler ve kararlar almakta zorlanabilirsiniz.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar İçinizdeki çocukla bağlantı kuracağınız bir dönem. Dışadönük, girişken ve sosyal hareketliliğiniz artıyor. Eşiniz yada Partnerinize romantik yönünüzü ifade etme isteğiniz sizi kısa yolculuklara sürükleyebilir. Servetinizi arttıracak yatırım fırsatları sağlayabilir yada  

beceri ve yaratıcı çalışmalarınızdan ek gelir elde edebilirsiniz.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, eviniz, aileniz ve aile yaşantınızla daha çok meşgul olabilirsiniz. Evinizde sosyal toplantılar, davetler yaprak sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ailenizden gelen destek ile dilediğiniz şeyleri gerçekleştirme fırsatı bulabilirsiniz. veya netlik sağlayamadığınız bazı konularda ailenizin fikirlerini alabilirsiniz.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler,

Kardeşleriniz, yakın çevreniz ve komşularınızla daha fazla birliktelikler kurabilirsiniz. Bu dönme zor gibi görünen işlerin altından iletişim beceriniz sayesinde çok kolay kalkabilirsiz.  Sosyal ve ticari işleriniz kısa seyahatlere çıkmanızı gerektirebilir. Gerek eviniz gerek kendiniz için teknolojik ürünler satın alabilirsiniz.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) ) Sevgili Aslanlar,  İş ve para konularında, planlarınızı hayata geçirebilirsiniz. Kredi çekmek veya yatırımlarınız için girişimler ve müzakereler söz konusu olabilir. Aşk yaşamınıza heyecan ve hareketlilik katacak mutlu edici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem lüks eşya alma veya satma eğilimde olabilirsiniz.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, Dolunay, burcunuzda gerçekleşiyor. Daha entelektüel ve kendinize güven duyabileceğiniz bir dönem. Dolayısıyla fiziksel ve zihinsel stres ve baskıya neden olan sınırlamalardan kendinizi özgürleştirebilirsiniz. Hayata bakış açınızı geliştireceğiniz deneyimler yaşayabilir, fiziksel görünümünüzde yenilikler yapabilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, ruhunuzu dinlemek iç sesinize yönelmek isteyeceğiniz bir dönem. Bilinçaltınızdaki gizlenmiş affedemediğiniz sizi inciten olay ve kişileri affedebilir size yük olan menfi düşüncelerden arınabilirsiniz. Yaşam kalitenize artıracak ve pozitif hale getirecek kendinize faydalı yeni bir uğraş veya bir hobi edinebilirsiniz.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, aktif, dışa dönük ve paylaşımcı faaliyetleriniz hız kazanıyor. Geleceğiniz, mesleğinizle ilgili arzularınız ve beklentilerinize yön verebileceğiniz bir dönem. Katılacağınız davetorganizasyon ve grup çalışmalarında yeni insanlarla tanışabilir, iş ortaklığına yada romantik bir ilişkiye adım atabilirsiniz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, işiniz, kariyeriniz ve ailenize dair sorumluluklarınız artabilir, profesyonel güç arayışınız ise sizi hırslı olma eğilimine sokabilir. Hayatınızda yeni bir döneme başlamak, yeni bir sayfa açmak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla, evlilik-boşanma, emeklilik, iş değişimi gibi sebeplerden dolayı yaşadığınız şehirden taşınabilirsiniz.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, duygu ve inançlarınızı süzgeçten geçirebileceğiniz bir dönem. Dolayısıyla hayata bakış açınızı ve tavrınızı yeniden değerlendirebilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işleriniz ile ilgili seyahatlere çıkabilirsiniz. Eğitim, medya, ticaret  ve hukuksal  konularda yaptığınız girişimlerinizin sonuçlarını alabilirsiniz

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, ortak işler, maddi kazanımlarınızda uyumlu ve anlayışlı bir dönemdesiniz. Dolayısıyla fazladan para kazanacağınız yeni iş fırsatları elde edebilirsiniz. Vergi, sigorta, miras, nafaka, yatırım yada emeklilik gibi kaynaklardan beklediğiniz para elinize geçebilir. Sağlığınızla ilgili tedavi veya operasyon gündeme gelebilir.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, eşiniz, partneriniz veya evlilik hayatınıza dair çok olumlu gelişmeler yaşayabileceğiniz bir dönem. Evlenmek, ortaklık kurmak, önemli bir sözleşmeye imza atarak hayatınıza yeni bir düzen kurabilirsiniz. finansal konularda gerçekleştirmek istediğiniz idealinizi, hayata geçirecek gerekli motivasyonu sağlayabilirsiniz.