Halen Eskişehir Sanayi Odası Başkanlığı görevini sürdüren Savaş Özaydemir, Nisan ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacağını çök önceden açıklamıştı.

Aslında geçen yılın Kasım ayında yapılması gereken ESO Genel Kurulu hükümet tarafından ertelenince onun da görev süresi otomatikman uzadı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi başkanlığını da yürütüyordu Özaydemir, ama ESO Başkanlığına aday olmayacağını açıklayınca bu görevini bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde bir hayli çekişmeli geçen EOSB seçiminde Celalettin Kesikbaş ile yarışan ve Savaş Özaydemir’in de desteklediği Nadir Küpeli, OSB Başkanlmığına seçilmişti.

 

***

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ülkenin gerçekten de önemli bölgelerinden biri.

Her şeyden önce çevreci bir sanayi bölgesi.

Bölgenin içersinde dolaştığınızda bu kendisini hemen gösteriyor.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin hikayesi 1970 li yılların başına dayanır.

Sanayi Odası başkanlığını da yürüten merhum Mümtaz Zeytinoğlu döneminde başlayan bu çalışmalar kısa sürede meyvesini vermiş ve kurulmaya başlanan bölge kısa bir süre sonra ülkenin en önemli sanayi bölgelerinden biri olma yolunda hızla ilerlemiş.

Ancak kahreden bir trafik kazası sonucu genç yaşlarında kaybettiğimiz Mümtaz Zeytinoğlu’ndan sonra bayrağı devralan Yavuz Zeytinoğlu, aynı hız ve aynı heyecan ile çalışmaları yürüttü.

 

***

Daha sonra ise bayrağı Savaş Özaydemir aldı.

Çıtayı oldukça yükselten Özaydemir, Organize Sanayi Bölgesinin bugünlere gelmezinde en ak Zeytinoğulları kadar katkı ve paya sahiptir.

Yavuz Zeytinoğlu’nun, Organize Sanayi Bölgesi’ni tanımlarken, “Biz bir bebeği aldık, büyüttük, Savaş Özaydemir de okuttu, büyüttü” demesi bundandır.

EOSB seçimlerinden sonra Özaydemir’e verilen teşekkür plaketi de bu hizmetlerin bir nişanesidir.

 

***

Eskişehir’e, Eskişehir sanayisine, Eskişehir Sanayi Odası’na ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine 37 yıl boyunca kesintisiz hizmet eden, il sanayisinin önemli mesafeler almasında büyük emekleri olan Özaydemir, yaptığı tüm bu hizmetlerin bir tek amaca hizmet etmek için olduğunun altını çiziyor.

“Sadece ve sadece Eskişehir’e hizmet ve dolayısıyla ülkemize daha çok değer kazandırmak için çalıştık. Tüm çabamız, ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için oldu.”

Savaş Özaydemir’in bu ülke ve bu şehir için yaptıklarını unutmak mümkün değil.

Yukarıda da belirttiğim gibi Nisan ayında ESO Başkanlık görevini de bırakacak ama Eskişehir sanayisine hizmet etmeye devam edecek.

Kendi işinin yanı sıra, Eskişehir  ve Eskişehir sanayisi için her zaman başı sıkışanın danışacağı bir ağabey olarak hizmetine devam edecektir.