Tepebaşı Belediyesi’nin çocukları zararlı alışkanlıklardan kurtarmak düşüncesiyle “İki Elin Sesi Var” sloganıyla kurduğu Çocuk Senfoni Orkestrası nereden nereye geldi.

Kenar mahallelerdeki çocukların çoğunluğunu oluşturduğu bu orkestranın üyeleri şimdilerde iyi birer müzisyen olma yolunda hızla ilerliyorlar.

İlk kurulduğu günleri hatırlıyorum da, çoğu bir müzik aletini eline bile almamış çocuklar.

Şimdilerde verdikleri konserlerle izleyenleri büyülüyor.

 

***

Orkestranın kurulması ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinde konserler vermesinden sonra Avrupa’dan da ödül getirmesi, orkestraya olan ilgiyi arttırdı.

Şimdilerde aileler çocukları buraya vermek için yarışıyorlar.

Hal böyle olunca ikinci orkestra da kuruldu, belki de üçüncüsü de kurulacak.

Doğal olarak böyle geniş çaplı bir orkestranın enstrümanlarını karşılamak zor.

Eskişehir’de zaman zaman hayırseverler aldıkları enstrümanları orkestraya bağışlıyorlar.

 

***

Son olarak CHP’li gençlerin bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını gördük.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik kollarına yeni seçilen Başkan Berke Akyel ve yönetim kurulu üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret ederek, Belediyenin hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrasına bir de keman bağışladılar.

Çocuk Senfoni Orkestrasına keman bağışı ile ilgili olarak Akyel, “Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrasına bir keman bağışında bulunarak bir çocuğun daha enstrüman öğrenmesine katkıda bulunmak istedik. Çünkü her enstrüman yeni bir insan, her yeni insanın bu memlekete bu topraklara katacağı çok şey var” dedi.

 

***

 

Ziyaret ve yapılan bağıştan son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Ataç ise; “İki elin Sesi var Çocuk Senfoni Orkestrası, “Bir enstrüman bir çocuk kurtarır.” adlı bir enstrüman bağış kampanyası açmıştı. Yapılan bağışlar bizleri son derece memnun ediyor. Bu da Eskişehir’in farklılığını gösteriyor. Gençlerimiz de bu kampanyayı iyi takip ettikleri için böyle büyük bir jest yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’deki gençliğe de örnek olsun” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Evet, bu kampanyaya Eskişehirliler daha fazla destek vermeli ve orkestrayı daha da büyütmeli.