Kondisyon, ritm duygusu ve dayanıklılığı geliştirirken, ortalama bir seansta 500 kalori yakılmasına imkan tanıyan, kapalı alan bisikletçiliği olarak adlandırılan Spinning Qualitasspa’nın profesyonel eğitmenleri tarafından yaptırıldı. Müşteriler, ücretsiz katıldığı Spinning’de hem çok eğlendiler hem de yüksek kalori harcadılar

 

SPİNNİNG NEDİR?

 

Spinning veya RPM, müzik eşliğinde ve grup halinde iç mekanda bisiklet egzersizi yapmaktır. Antrenör eşliğinde yapılan bu egzersizde amaç özellikle alt bedeni çalıştırmak ve kalp solunum direncini artırmaktır. Egzersiz seviyeleri, belli bir bisiklet parkurunun simülasyonuna göre ayarlanır. Bu spor, bisiklet ve doğa yürüyüşüne hazırlık yapan, aynı zamanda da kilo vermek isteyenler için çok etkilidir. Egzersizler, teknik hareket gerektirmez. Eklemler açısından herhangi bir zorlanma söz konusu değildir, bu nedenle sırtları hassas olanlar tarafından da yapılabilir.  Spinning yıl boyunca formda ve ince kalmak için denenmesi gereken bir egzersizdir. Stres atmak, enerjiyi dışa vurmak, terlemek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir egzersizdir. Spinning'in etkisini görmek için, haftada en az 2 defa yapmanız, bir dayanıklılık çalışması ve bedenin üst kısmı için genel bir güçlendirme egzersizi ile tamamlamanız gerekir.

 

SPİNNİNG EGZERSİZİ NASIL YAPILIR?

Spinning egzersizi, yaklaşık 30 ila 80 dakika sürer. Antrenman, müzik eşliğinde, belirli bir ritm ile egzersiz yaparak gerçekleştirilir. Kalp atışlarınızın hızlandığı sprint ve aktif dinlenme aşamaları dönüşümlü olarak tekrarlanır. Gerçek bisiklet parkuru koşullarını yaratmak için, egzersiz tırmanışlarından, inişlerden ve düz yollardan oluşur. Hem kolay hem de etkili bir spinning egzersizi için tek bir şey gerekir:  Direnç! Pedal çevirmeyi kolaylaştırmak veya zorlaştırmak için direnci ayarlayan düğme sayesinde, egzersiz zorluğunu bireysel olarak ayarlayabilirsiniz.