Başarılı mühendis, mucit, girişimci Dean Kamen’in 1998 yılında teknoloji ve bilim alanında topluma yararlı liderler yetiştirmek üzere ABD’de 500 çocuğun katılımıyla düzenlenmeye başladığı Fırst Lego League (FLL), Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla bu sene 15. yaşını kutluyor.

9-16 yaş arası çocuklardan oluşan, 4 - 10 kişilik takımların katıldığı bir program olan Bilim Kahramanları Buluşuyor ülkemizde amatör bir ruhla Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından organize ediliyor.

Özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi amacıyla yapılan First Lego League etkinliğinin Türkiye ayağı Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenliyor. Öğrencilerin gerçek dünya problemlerini ürettikleri projelerle çözmeye çalıştıkları “First Lego League (FLL) Bilim Kahramanları Buluşuyor” turnuvası, bu yıl 15. sezonuyla “Into Orbit: Uzay Serüveni” temasıyla gerçekleşecek.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında TED Koleji sanat-spor etkinlikleri kapsamında hem ortaokul hem lise seviyesinde çalışmalarına başladı.