Kullanıcı dostu hale getirilen yeni web sitesi, internet kullanımında oranı her geçen gün artan mobil telefonlara da uyumlu hale getirildi.

Gelişen ve yenilenen teknolojiyi her alanda yakından takip eden Osmangazi EDAŞ’ın yenilenen web sitesinde aboneler, bağlantı süreçlerinden ve gerekli evraklara kadar aradıkları tüm bilgiye detaylı bir şekilde ulaşabiliyor. 7 gün 24 saat bilgiye erişimi hedefleyen Osmangazi EDAŞ’ın web sitesi üzerinden en az 48 saat önce planlı çalışmalardan haberdar olunabiliyor. Ayrıca bilgilerini güncelleyen tüketiciler sms alma imkânına kavuşuyor.

Yenilenen web sitesi üzerinden aboneler daha önce yazılı olarak başvurdukları evraklarının barkod numarası sayesinde başvurularının hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. www.osmangaziedas.com.tr adresine giriş yapan tüketiciler, görüş ve önerilerini yenilenen site üzerinden rahatlıkla paylaşma imkanına sahip olurken, web sitesine mobil olarak giriş yapan tüketiciler ise ‘ALO 186’ logosuna tıklamaları halinde direk çağrı merkezini arayabiliyor.