Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türkiye ve Dünya sinemasının en iyi örneklerinden olan filmleri görme ve işitme engelli bireylerinde erişimine uygun olarak sunan Engelsiz Filmler Festivali, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Eskişehirliler ile buluşturacak. Festivaldeki tüm filmler görme engelliler için sesli betimleme, işitme engeliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösteriliyor. Filmleri izleyen ve görme engeli olmayan bireyler, görme engelliler ile aynı deneyimi yaşamak isterlerse göz bandı ve kulaklık alabiliyor.

Tüm film gösterimlerinin ve yan etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde Eskişehirliler 12 Ekim Cuma günü saat 12.00’de 400 Darbe filmini, 14.15’de Uzun Lafın Kısası isimli kısa film seçkisini, 16.30’da Pervane filmini ve 19.00’da Yol Kenarı filmini izleyebilecek.

13 Ekim Cumartesi günü 12.00’de Matmazel Paradis, 14.15’de Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok, 16.30’da Kelebekler, 19.00’da Kar filmleri seyirciyle buluşacak. 14 Ekim Pazar günü 12.00’de Otizm Dostu Gösterim Orman Çetesi,14.15’de Altüst, 16.30’da Sofra Sırları, 19.00’da İşe Yarar Bir Şey filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi engelsiz şehrimizde, sinemada da engelleri kaldırıyor.Türkiye sinemasının öne çıkan yapımları Engelsiz Yarışma’da seyirciyle buluşacak. Pelin Esmer’in yönettiği İşe Yarar Bir Şey, Emre Erdoğdu’nun yönettiği Kar, Tolga Karaçelik’in yönettiği Kelebekler, Ümit Ünal’ın yönettiği Sofra Sırları ve Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği Yol Kenarı filmlerini izleyip, gösterimler sonrası oy vererek Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini belirlemeye katkıda bulunabileceksiniz. İstanbul, Eskişehir ve Ankara gösterimlerinde verilen oylar sonucunda engelsiz yarışmanın kazanan filmi, 20 Ekim Cumartesi akşamı Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşecek törende açıklanacak.