Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Cam Festivali başladı. Bu yıl 6’ncısını gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali’ne Amerika, Hollanda ve Almanya’dan bilim insanları ve sanatçılar katılıyor.

 

 “ODUNPAZARI SANATIN MERKEZİ”

 

Festivalin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Odunpazarı’nın sanatın merkezi olduğu gibi, demokrasinin ve barışın da merkezi olması gerektiğini belirten Başkan Kurt, Eskişehirlilerin barışa, demokrasiye ve insan haklarına saygılı ortam yaratan insanlar olduğunu kaydetti. Başkan Kazım Kurt, açılışta yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: “Altıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Cam Festivalimize hoş geldiniz. Bu yıl çeşitli nedenlerle yaz aylarında festivallerimizi ertelemek zorunda kaldık. Seçim oldu, Ramazan oldu, o nedenle de sıkıştı. Üst üste geldi.  Cam Festivali, festivallerimizin sonuncusu. Şimdiye kadar örgütlü bir biçimde 4 tane ana festival yaptık. Birincisi Ahşap Heykel Festivali, ikincisi Seramik Çalıştayı, üçüncüsü Lületaşı, dördüncüsü de Cam Festivali oldu. Bu hem Eskişehir turizmi açısından hem Eskişehir’deki sanatçıların gelişimi açısından önemli saydığımız bir festival zinciri.”

 

SANATÇILAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI

 

Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Alexis Silk ve Simone Fezer, festivalin ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Amerika’dan Alexis Silk, Hollanda’dan Josja Caecilia Schepman ve Almanya’dan Simone Fezer’in katılacağı 6. Uluslararası Cam Festivali, 30 Eylül 2018 Pazar Günü Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan açılışın ardından sona erecek.