Japon iş adamlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Çakacak, Türkiye ve Japonya arasında geçmişe dayanan çok güçlü ve köklü dostluk bağları olduğunu söyledi. Vali Çakacak, "Gerçekleştirilen bu ziyaretle iki ülke arasında var olan işbirliğinin daha ilerilere taşınacağına inanıyorum. Aramızda yaşadığımız bu dostlukların çok güzel ekonomik işbirlikleri getireceğini düşünüyorum" dedi.

Türkiye’nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan da, Japon heyeti hem Türkiye’de hem de Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ise, Türk insanının çok misafirperver olduğuna dikkat çekti. Alp Havacılık ile ilgili sunumun ardından heyet çalışmalar hakkında Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata’dan bilgi aldı.

Daha sonra Vali Özdemir Çakacak Japon iş adamları onuruna bir yemek verdi. Türkiye ve Japonya ikili ilişkilerinin bütün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Vali Çakacak, yemek esnasında yaptığı konuşmada, "Bizler ülke olarak Japonya’yı bölgesel ve küresel vizyonumuz açısından çok önemli bir ortak görüyoruz. Ülkemizi ve şehrimizi ziyaret eden değerli Japon dostlarımızı ağırlamaktan son derece memnuniyet duyuyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak kazanmakta olduğu derinliğin, ivmenin ve çeşitliliğin daim olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Çakacak, günün anısına Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Miyajima’ya ve Japon heyetine lületaşından bir hediye ve kahve takımı takdim etti. Vali Çakacak, kahve takımını takdim ederken, "Bizim Türk adetlerine göre bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır. Bu fincandan kahve içerken bizi hatırlarsınız" ifadelerinde bulundu.