Akman yaptığı açıklamada, “Önceki gün hepinizin bildiği gibi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başladı ancak Eskişehir AKP İl başkanı ve ilçe başkanı tarafından yapılan amacını aşan, mesnetsiz ziyaretlere ve açıklamalara tanık olduk” dedi. AKP’nin siyaset yapmak uğruna izlediği yolların, yaptığı talihsiz açıklamaların Türkiye’nin gerek eğitim gerek ekonomi çıkmazlarını ne kadar görmezden gelerek açıklanamaz hal aldığına tanık olduklarını belirten Akman, “AKP il başkanı ve yönetimlerinin yaptığı okul ziyaretleri ile başlayalım. Öncelikle eğitim kurumlarının siyaset yapma alanı olmadığını belirtmek isteriz. Birçok okulumuzun ihtiyaçları dahilinde bizlere ve belediyelere yaptıkları başvurular asfalt, temizlik, okul içi park,duvar onarımı, bank, spor malzemesi gibi temel ihtiyaçlarına CHP’li belediyelerimiz yanıt vermeyi isterken, tüm onarım hizmetlerini karşılamaya çalışırken, kraldan çok kralcı Milli Eğitim İl Müdürünün, belediyelerimizi okullara sokmadığını belirtmek isterim. Bizi okullara sokmayan bu yönetim anlayışının AKP yönetimlerine kapılarını ardına kadar açması gerçekten merak konusu. AKP siyaset alanına çocukları da dahil etmiş görünüyor. Buradan Milli Eğitim İl Müdürüne sesleniyorum; Okullara Belediye Başkanlarımızla birlikte bir ziyaret programı da ben hazırlayacağım, bakalım aynı şekilde bizlere de müsaade edecek mi?

 

“AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR”

 

Ancak AKP İl Başkanı Zihni Çalışkan dün yine bir açıklama yapmış ve “tramvayların mazotla çalışmadığını, elektrikle çalıştığını, bu nedenle yapılan ücret artışlarının haksız ve yersiz olduğunu” söyleyerek adeta aklımızla dalga geçmeye çalışmıştır. AKP İl Başkanının yaptığı açıklamayı anlamak, normal insan zekası açısından mümkün değil. Ben CHP İl Başkanı olarak, AKP İl Başkanının ortaya attığı bu soruyu Eskişehir kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

BAŞKANLARDAN TEPKİ

 

Öte yandan Konu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepkide bulundu. Başkan Büyükerşen,‘‘Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için okullarımıza başta asfalt olmak üzere her türlü hizmeti götürmemize engel olan İl Milli Eğitim Müdürü, AKP yöneticilerinin öğrencileri propaganda fotoğraflarına malzeme etmeleri hakkında ne düşünüyor?’’ paylaşımını yaptı. Başkan Kurt ise paylaşımında,‘‘ Belediyelerimizin çöp kovasını, oturma bankları dahi okullara sokmayan Milli Eğitim, AKP il ve ilçe başkanlarına nutuk attırıyor’’ ifadelerine yer verdi. Başkan Ataç da yaptığı paylaşımda,

‘‘Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için okullarımıza verdiğimiz her türlü destek engellenirken, küçücük yavrularımızın siyasete alet edilmeleri hakkında ilgili yöneticilerin açıklamalarını merakla bekliyoruz’’ diyerek duruma tepki gösterdi.